18 dec. 2023 | 13:17

Kaizer de casă, reţeta tradiţională. Ce condimente se pun pentru un gust special

Știri generale
Kaizer de casă, reţeta tradiţională. Ce condimente se pun pentru un gust special
Kaizer de casă, reţeta tradiţională. Ce condimente se pun pentru un gust special/ sursa foto: myraskitchen.blogspot.com

În această perioadă, gospodinele se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. Multe se gândesc ce preparate delicioase să gătească masa de Crăciun. Pe lângă friptura de porc și salata de bouef, gospodinele preferă să facă și kaizer de casă. Ce condimente se adaugă pentru ca acesta să aibă un gust mai special?

Cum se prepară kaizer de casă după reţeta tradiţională

Românii cumpără salam și alte preparate din comerț în preajma sărbătorilor, mai ales dacă vor să facă platouri pentru invitați. Din păcate, toate acestea sunt pline de tot felul de aditivi extrem de dăunători pentru organism.

Citește și: Cât orez pun gospodinele din Moldova în sarmale, de fapt. Ce secret au pentru a fi mult mai gustoase

Și kaizerul se regăsește în toate supermarketurile din România, dar mulți nu știu că îl pot găti și acasă. Rețeta este simplă, ieftină și ușor de făcut de toată lumea. În plus, nu este nevoie de afumătoare sau ustensile speciale. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și cum puteți păstra kaizerul de casă pentru ca acesta să se păstreze mai bine. Gina Bradea are o rețetă specială!

Ingrediente pentru kaizer

  • 1 kg burtă de porc
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 jumătate de linguriță rasă de piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță boia de ardei iute.

Mod de preparare:

Prima dată, kaizerul se taie în 2 bucăți, dar să nu fie nici foarte mari, nici foarte mici. Apoi se unge cu usturoiul pisat și se condimentează foarte bine cu sare, piper și cimbru. După ce ați terminat de pus condimentele, fiecare bucată de kaizer se împachetează în hârtie de copt și se așază într-o tavă, care va fi băgată la cuptor, la o temperatură de maxim 100 de grade.

Se lasă timp de o oră, dar se verifică cu o furculiță dacă este făcut. După ce s-a copt, se scoate din hârtia de copt și se lasă la răcit.

Dacă nu stați la casă, se poate atârna în debara sau se poate păstra la frigider. De regulă, kaizerul de casă sau cârnații se videază. La frigider rezistă 1 lună de zile, iar la congelator mai mult timp.

Citește și: Adevărul despre mezelurile de la Lidl. De unde provin, de fapt, și cât de periculoase sunt