„Ca la noi la nimeni”, ar zice mulți și ce s-a întâmplat la Bacău vine ca o confirmare a acestei zicale. Autoritățile locale au avut un moment de rătăcire și au amenajat băncile din stațiile de autobuz cu spatele la stradă. Vrei să stai jos? O faci cu riscul că ai putea să pierzi mijlocul de transport în comun.
Cine s-a ocupat să monteze băncile din stațiile de autobuz din Bacău cu siguranță și-a spus „să o facem și pe asta ca să plecăm mai repede acasă”, altfel nu se explică de ce toate sunt montate cu spatele spre stradă.
Cei care așteaptă autobuzul și vor să stea jos o fac pe propria răspundere, căci nu ar putea să vadă când vine mijlocul în transport în comun.
Te-ar putea interesa și: Ce cadouri cumpără Kate Middleton şi Prinţul William pentru copiii lor de Crăciun. Aşa îi ţin cu picioarele pe pământ, nu îi răsfaţă
Românii au rămas mască atunci când au văzut amenajarea și imaginile au devenit rapid virale. Nici comentariile nu au întârziat să apară:
„Eterna și fascinantă România”, „Bravo, Bacău, suntem iar în top”, „Ca la noi la nimeni”, „A furat, dar a și făcut”, „Problemă minoră, vor muta șoseaua în fața băncilor și au rezolvat” , „Trebuie vizitat Bacăul, mai ales acum”, „Atât s-a putut”, „Opera lui Dorel”, „Să le pună oglinzi retrovizoare”, „Claxonează autobuzul” – sunt doar câteva dintre comentariile adunate la postarea care arată băncile puse cu spatele la stradă și la stația de autobuz.
Imaginile au fost postat de un locuitor din Bacău. „Un alt episod din seria „În Așteptarea Autobuzului.” În stația de la Narcisa, unde băcăuanii nici acum nu au înțeles că trebuie să aștepte autobuzul cu spatele la stradă”, a scris cel care a postat imaginile pe internet.
Primarul USR, Lucian-Daniel Stanciu Viziteu a clarificat situația.
„Da, mulțumim pentru promovare. Sper ca nu vrea nimeni ca băncile sa fie orientate invers. E ca și cum am pune o bancă la marginea străzii, ca atunci când te ridici de pe bancă să calci direct în fata mașinilor”, a spus el, conform Adevărul.
Și gafele administrației locale nu se opresc aici. Trotuarele au fost micșorate ca să se facă loc pistelor de bicicletă, dar în multe locuri, chiar în mijlocul lor au apărut stâlpi și indicatoare.