25 nov. 2023 | 11:12

Ce înseamnă codul 91H de pe anvelope. Detaliul pe care orice şofer trebuie să îl ştie, e foarte important pentru maşină

News
Ce înseamnă codul  91H de pe anvelope. Detaliul pe care orice şofer trebuie să îl ştie, e foarte important pentru maşină
Ce înseamnă codul 91H de pe anvelope. Detaliul pe care orice şofer trebuie să îl ştie, e foarte important pentru maşină Sursă foto: promotor

Odată cu venirea sezonului rece, mulți șoferi sunt în căutarea setului perfect de anvelope, care să facă față condițiilor de iarnă. Deși principalii factori luați în calcul pentru achiziționare sunt producătorul și prețul, trebuie să știi că un cod inscripționat pe anvelope este esențial în ceea ce privește calitatea noilor achiziții. Ce reprezintă, de fapt, marcajul 91H?

Ce semnificație are codul 91H de pe anvelope?

Odată cu achiziționarea unui set nou de anvelope, șoferii ar trebui să acorde atenție nu doar dimensiunilor, ci și codurilor specifice marcate pe acestea. Un simbol important, precum „91H”, transmite informații cruciale despre sarcina și viteza potrivite pentru vehiculul dumneavoastră.

Astfel, simbolul „91H” are semnificații distincte, iar în funcție de indicele de sarcină, în acest caz, 91, detaliile vor diferi, de la caz la caz, așa cum veți observa și în tabelele de mai jos.

Sursă foto: promotor.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astfel, „91” – Indicele de Sarcină, indică capacitatea maximă de încărcare pe care anvelopa o poate susține. În cazul specific, 91 reprezintă o capacitate de sarcină de 615 kilograme.

În același timp, litera „H” – Codul de Viteză, reprezintă a doua parte a codului și se referă la viteza maximă pe care anvelopa o poate atinge în condiții de siguranță. În acest caz, „H” indică o viteză maximă de 210 km/h.

Este esențial să știți că aceste simboluri pot varia în funcție de specificațiile producătorului, iar o cunoaștere corectă a acestora poate face diferența în performanța și siguranța autoturismului dumneavoastră.

Sursă foto: promotor.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

Detaliile care pot face diferența

La aceste detalii trebuie să fie foarte atenți și posesorii unor mașini mai puternice sau cu un gabarit mai mare, deoarece specificațiile anvelopelor pot influența semnificativ comportamentul și performanța pe drum.

Înainte de achiziție, se recomandă să consultați manualul vehiculului sau să cereți sfatul unui specialist pentru a vă asigura că anvelopele alese sunt potrivite pentru mașina dumneavoastră și nevoile specifice pentru o deplasare în siguranță.

Un alt element important, trecut de multe ori cu vederea este codul DOT. Ștanțat pe anvelopele mașinii, codul DOT reprezintă o fereastră importantă către informații cruciale despre acestea.

Obligatoriu pentru toți producătorii, acest cod nu doar identifică dimensiunea și tipul anvelopei, ci și dezvăluie data exactă a fabricației. Denumirea „DOT” provine de la „Department of Transportation” din Statele Unite ale Americii, care a standardizat utilizarea acestui cod. Această marcă distinctivă pe anvelope conține informații vitale și poate fi deosebit de utilă pentru șoferi și comercianți.

Pentru a descifra corect codul DOT, este important să se înțeleagă semnificația literelor și cifrelor J3J9 (1001):

Astfel, codul J3J9 indică țara de fabricație, producătorul și tipul de presă folosită. Fiecare literă și cifră are o semnificație specifică în cadrul acestui cod, oferind detalii despre originile anvelopei.

Pe de altă parte, codul 1001  reprezintă data fabricației. În exemplul dat, „1001” indică că anvelopa a fost produsă în a zecea săptămână a anului și în anul 2001.

Digisport.ro
Nu mai e cale de întoarcere: Rangers vrea să încheie repede ”telenovela Ianis Hagi”
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Băsescu are un plan. Toți îl credeau la pământ
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Topul celor mai dificile limbi străine. E nevoie de foarte multă muncă
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Șoferii scapă de amenzi și puncte de penalizare. Pentru ce abateri nu mai sunt sancționați
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro