24 nov. 2023 | 11:11

Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la închisoare cu executare. Primarul din Baia Mare, căutat de poliţişti

News
Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la închisoare cu executare. Primarul din Baia Mare, căutat de poliţişti
Magistrații au decis închisoare cu executare pentru primarul din Baia Mare

După scandalul în care soacra primarului Cătălin Cherecheș era arestată, avenit și sentința finală în cazul acestuia. Magistrații au decis închisoare cu executare pentru primarul din Baia Mare, ca urmare a acuzațiilor de luare de mită.

Update: Cătălin Cherecheș, căutat de poliţişti

După ce i s-a dat sentința defintivă, polițiștii băimăreni au mers la casa primarului din Baia Mare pentru a pue în aplicare mandatul de arestare. Conform unor surse citate de Hotnews, se pare că edilul Cătălin Cherecheș nu a fost găsit, astfel că, la acest moment este căutat de polițiști, după cum se prezintă și în comunicat:

”Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit de la instanța competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată”, a transmis IPJ Maramureș.

Magistrații au decis închisoare cu executare pentru primarul din Baia Mare

Scandalul soacrei edilului din Baia Mare a făcut înconjurul României, iar informațiile ulterioare, deși Cătălin Cherecheș a negat implicarea, i-au adus și mai multe probleme.

Citește și: Soacra primarului Cherecheş, mită de zeci de mii de euro ascunsă într-o cutie cu prăjituri.

Conform informațiilor din această dimineață, Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, sentința fiind de 5 ani. Magistrații de la Curtea de Apel Cluj, unde se judeca dosarul în care primarul din Baia Mare era acuzat de luare de mită, au păstrat decizia inițială, cea din 2022, la acel moment nefiind una definitivă și ulterior avea să fie atacată de edil la Curtea de Apel.

”Admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva Sentinţei penale nr. 41/2022 din data de 24 februarie 2022, pronunţată de către Tribunalul Cluj în dosar nr. 2537/117/2016, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul temeiniciei acesteia, cu privire la duratei pedepsei complementare aplicate inculpatului CC şi rejudecând cauza în aceste limite: Majorează durata pedepsei complementare aplicate prin sentinţa apelată faţă de inculpatul CC, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar), de la 4 ani la 5 ani.”, se arată în decizia de astăzi a magistraților.

Află și: Cui i-a dat tot primarul din Baia Mare, edilul a rămas cu mai nimic

Cătălin Cherecheș va sta 5 ani în închisoare pentru luare de mită

Dosarul, la care astăzi s-a dat rezoluția finală, datează încă din februarie anul trecut, când procurorii de pe lângă Tribunalul Cluj începeau cercetările pe numele primarului din Baia Mare, ancheta datând din 2016. După instrumentarea dosarului i s-au adus la cunoștință acuzațiile, fiindu-i intentat proces la Cluj, iar sentința dată atunci de magistrați nu era una definitivă.

Află și: A luat foc după scandalul cu mita de 50.000 de euro: ‘Dacă m-a mințit, devin cel mai râvnit burlac al României’

Cu toate că nu mai avea voie să dețină o funcție publică (nr.r primar), Cătălin Cherecheș a rămas în funcție până la momentul deciziei finale a magistraților clujeni. Dosarul are la bază mai multe acuzații, încă din 2016, an în care a și stat o perioadă în arest, astfel că la sentința de astăzi, de 5 ani, i se va scade perioada de detenție din 2016.

Edilul ar fi încasat sume extrem de mari

În 2016, spun procurorii DNA, Cătălin Cherecheș ar fi acceptat aproximativ 65.000 de lei și 5.000 de  euro, bani confiscați ulterior.

Citește și: Cine este soacra primarului din Baia Mare. Femeia este rudă cu mama judecătoarei căreia a vrut să-i dea mită

Cazul s-a complicat, odată cu flagrantul făcut de DNA împotriva soacrei acestuia, care ar fi încercat să-i dea mită mamei judecătoarei de la Tribunalul din Cluj, legată de altfel de cazul de corupție în care Cătălin Cherecheș era implicat. Așa cum declarau procurorii, femeia a fost arestată pentru 30 de zile, urmând să fie pusă sub acuzare de încercare de dare de mită.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Viața la bloc. Gestul firesc care îți poate aduce amenzi de 500 de lei
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Obligația pentru toți șoferii. Ce trebuie să facă înainte de a urca la volan
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Mașinile pe benzină care dispar din UE. Cutremur pe piaţa auto: Se va întâmpla din 2025
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
Modificări la PLATA pensiei. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro