17 nov. 2023 | 14:08

8 motive pentru care câinele tău se linge mereu pe bot. Ce se întâmplă cu patrupedul?

Diverse
8 motive pentru care câinele tău se linge mereu pe bot. Ce se întâmplă cu patrupedul?
Câinii sunt creaturi incredibile!

Fiecare dintre noi avem, sau am avut, acasă un animal de companie, și aici vorbim de câini. Dar te-ai întrebat vreodată de ce câinele tău se linge mereu pe bot? Dacă da, îți dăm noi 8 motive pentru care câinele tău se linge mereu pe bot. Citește mai departe și află ce se întâmplă cu patrupedul.

Te-ai întrebat de ce câinele tău se linge mereu pe bot?

Fie că este vorba de o dâră de salivă pe fața ta, fie că stai și te miri cum câinele tău linge plantele din jurul șemineului, câinilor le place să lingă. Totul!

Vezi și: Câinele tău latră doar la anumiți oameni, iar cu alții e prietenos. Explicația neașteptată

Ni se pare drăgălaș și un semn de afecțiune atunci când primim o o pupătură de la aceste simpatice animale, sau pur și simplu presupunem că practică o bună igienă atunci când își linge lăbuțele.

De cele mai multe ori, doar câinele tău știe de ce linge acea piatră din grădină. Dar există ocazii în care comportamentul de lins este mai mult decât atât. Lingerea pe bot este un semnal de stres foarte frecvent la câini.

8 motive pentru care câinele tău se linge mereu pe bot. Ce se întâmplă cu patrupedul?

Ni se pare drăgălaș și un semn de afecțiune

Probabil că acum vei putea răspunde singur la această întrebare. Cel mai probabil are legătură cu stresul. Alături de căscat, întoarcere, plimbare, salivare, comportament frenetic, ascundere și întoarcere a cozii, lingerea pe bot este un semnal de stres foarte frecvent la câini.

Este cel mai util atunci când urmărești interacțiunile cu oamenii sau cu alți câini. Mulți câini își vor linge botul dacă se simt inconfortabil în preajma unei persoane sau a unui câine nou. Ei nu vor lătra, nu vor răcni sau mârâi.

Află și: Câinele tău se învârte în jurul cozii? Ce înseamnă şi la ce trebuie să fii atent

Acest semnal este adesea ratat și, din păcate, ei învață că trebuie să fie mai zgomotos data viitoare. Gândește-te la acest lucru ca la o scară, în sensul că, dacă un semnal este ignorat, ei sar pe următoarea treaptă.

Câinii își  ling botul după ce au mâncat sau au băut, iar acest lucru este de așteptat. Dar dacă câinele se linge pe bot și nu a mâncat nimic, va trebui să te uiți la ce se întâmplă în mediul lor, cu alte cuvinte, ceva îi stresează și fie asta, fie ei trebuie îndepărtați.

Nu este la fel de simplu ca și cum câinele tău ar vrea doar să te sărute toată ziua. Există multe motive pentru care câinele te poate linge , pe el însuși sau lucruri din mediul înconjurător.

Experții ecomandă să observi ce linge, ar putea fi vorba de iritație, alergii sau durere, sau ar putea fi un semn de stres sau anxietate.

Află care sunt cele 8 motive pentru care câinele tău se linge mereu pe bot

Comportamentul de lins este absolut normal în anumite situații, cum ar fi lingerea resturilor de mâncare, îngrijirea sau ca formă de prim ajutor. Dar, în unele cazuri, acest comportament poate sugera alte probleme de fond.

Află despre: Câinele tău mănâncă iarbă? E periculos, iată ce probleme de sănătate are

Dar, dacă te-ai întrebat de ce câinele tău se linge mereu pe bot și nu știi, îți dăm noi 8 motive pentru care câinele tău se linge mereu pe bot.

1. Se simt neliniștiți

Lingerea buzelor este un răspuns instinctiv menit să ajute la reglarea temperaturii corporale a câinelui. Cortizolul crește tensiunea arterială și ritmul cardiac, ceea ce face ca simptome precum tensiunea musculară, tremuratul și respirația rapidă să fie mai probabile.

8 motive pentru care câinele tău se linge mereu pe bot. Ce se întâmplă cu patrupedul?

8 motive pentru care câinele tău se linge mereu pe bot

Atunci când câinii își ling buzele în timp ce sunt stresați, ar putea încerca să amelioreze aceste simptome prin răcirea corpului sau prin calmarea creierului.

Descoperă și: Câinele tău ascunde obiecte prin casă? Motivul e mai profund decât credeai

Deși câinii își pot linge buzele atunci când se simt anxioși, acest lucru nu înseamnă că stresul provoacă anxietate.

  • Excitarea: Când sunteți pe cale să le dați mâncarea sau când urmează să îi scoateți la plimbare
  • Nervii: Dacă câinele tău a făcut ceva ce știe că nu ar trebui să facă, își va linge buzele în semn de recunoaștere și recunoaștere a comportamentului rău – mai ales dacă a fost certat pentru asta anterior

2. Sunt fericiți să te vadă, dacă se ling pe bot

Atunci când câinele tău își linge buzele ca răspuns la tine, acest lucru poate însemna câteva lucruri diferite.

Lingerea ritmică și repetitivă a buzelor poate fi un semn că caninul tău este plictisit, fericit sau caută ceva de făcut.

3. Ca răspuns la un alt câine sau la tine

Nu puteți generaliza toate tipurile de lingere a buzelor la câini, dar de obicei este un semn că sunt iritați sau supărați. De exemplu, un nivel scăzut de lingere a buzelor în rândul câinilor adulți este, de obicei, un semnal de liniștire.

Vezi și: Ce fruct nu are voie câinele tău să mănânce, de fapt. Îi face mult rău

Cu toate acestea, o lingere de buze de mare intensitate, cu buzele retrase înapoi în interiorul gurii, este o manifestare de enervare sau de furie.

4. Sunt deshidratate dacă se ling mereu pe bot

Procedând astfel, ele încearcă să își mărească conținutul de umiditate din gură. În plus, le servește ca o modalitate de a-și răcori limba, care poate deveni prea caldă atunci când este deshidratată.

8 motive pentru care câinele tău se linge mereu pe bot. Ce se întâmplă cu patrupedul?

Încearcă să își mărească conținutul de umiditate din gură

Lingerea buzelor, mai ales dacă este caldă, poate fi, de asemenea, un semn că ceva nu este în regulă cu organismul câinelui și ar trebui să fie diagnosticat de un medic veterinar cât mai curând posibil dacă prezintă unele dintre aceste simptome, împreună cu lingerea buzelor

5. Câinele tău se linge mereu pe bot, are senzația de greață

Fac acest lucru pentru că este o modalitate de a se elibera de excesul de salivă, care este un semn că se simt grețoși. Aceasta ar putea fi problema, mai ales dacă, de asemenea, salivează și înghit.

Află despre: Câinele tău este foarte fericit când ajungi acasă? Motivul e mai profund decât credeai

Dacă bănuiți că boala este problema, fiți atenți dacă mănâncă iarbă. S-ar putea să aibă o supărare la stomac și să vrea să își aline durerea mâncând iarbă.

6. Are probleme dentare dacă se linge mereu pe bot

Deși câinii nu au dinți ca oamenii, trebuie totuși să își păstreze dinții curați și fără acumulări de tartru. Cățeii care își ling buzele, mai ales după ce mănâncă sau beau, înseamnă că există prea multe bacterii pe suprafața dinților, ceea ce provoacă durere atunci când câinele mestecă.

Acest lucru poate duce, de asemenea, la apariția cariilor dentare și a bolilor gingivale. Dacă observați că își linge frecvent buzele sau că zona din jurul gurii este roșie și sensibilă, contactați medicul veterinar pentru o programare pentru a verifica dacă are probleme orale.

7. Dacă câinele tău se linge mereu pe bot, este în suferință

Dacă câinele manifestă orice disconfort, cum ar fi salivarea sau lingerea buzelor mai mult decât de obicei, trebuie să-l duceți imediat la un medic veterinar. Acest lucru ar putea indica o afecțiune gravă, așa că este important să acționați rapid.

8. Câinele tău se linge mereu pe bot dacă are o criză parțială

O criză parțială este o tulburare electrică la nivelul creierului care uneori, deși nu întotdeauna, provoacă o scurtă pierdere a cunoștinței.

8 motive pentru care câinele tău se linge mereu pe bot. Ce se întâmplă cu patrupedul?

Câinele să își piardă conștientizarea împrejurimilor

Acestea determină câinele să își piardă conștientizarea împrejurimilor și sunt adesea însoțite de un comportament sau mișcări anormale. Câinele poate vedea, auzi, mirosi sau simți lucruri care nu sunt de fapt acolo sau poate percepe lucrurile într-un mod distorsionat.

Citește despre: Ce vârstă reală are câinele tău. Aşa calculezi exact

Acest lucru îi va face pe câini să încerce să lingă gustul crizei sau să vadă lucruri care nu sunt cu adevărat acolo. De asemenea, se vor linge singuri pentru a încerca să crească fluxul sanguin în zonele afectate, inclusiv botul, gâtul, picioarele sau spatele.

Concluzie

Câinii sunt creaturi incredibile care se bazează pe o gamă largă de semnale de limbaj corporal pentru a comunica. Actul de mișcare a limbii este una dintre aceste comunicări și poate fi folosit într-o varietate de situații.

Ca de final: Câinele tău îi linge des pe oamenii cunoscuți? Motivul este mai profund decât credeai, de fapt

De exemplu, câinii folosesc lingerea pentru a arăta foamea, dorința de afecțiune sau pentru a indica un anumit miros.

Digisport.ro
De la "țeapă" la "lovitură": englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Drăgușin
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Ce ingrediente conțin celebrele nuggets de la McDonald’s? Reprezintă unul dintre cele mai adorate produse de către copii
EVZ.ro
Veste mare de la Buckingham. Kate se va transforma total
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ungaria pune stop la graniță. Ungurii vor să schimbe regulile în UE. Anunț de la Budapesta
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro