14 nov. 2023 | 20:59

Rețetă genială de șorici la murat. Gustul e nemaipomenit

Sfaturi Culinare
Rețetă genială de șorici la murat. Gustul e nemaipomenit
Majoritatea românilor adoră șoriciul,

Fiecare dintre noi a mâncat măcar odată șorici proaspăt, tăiat de pe porcul de Crăciun. Dar, știi că există o rețetă genială de șorici la murat? Citește mai departe, află cum se face, și așa vei descoperi gustul acestui preparat care este nemaipomenit.

Șoriciul de porc, este bun proaspăt, dar și murat

În perioada Sărbătorilor de iarnă, după cum este datina la români, se taie porcul și tot ceea ce iese prin tăiere se folosește. Aproape nimic nu se aruncă.

Vezi și: Cât timp poți păstra șoriciul la frigider. Semnul care îți arată că nu este cazul să îl mai consumi

Majoritatea românilor adoră șoriciul, mai ales atunci când este cald, tăiat proaspăt și pârlit. Dar, dacă nu știai, există și o rețetă genială de șorici la murat, iar gustul e nemaipomenit.

Această rețetă se referă la un preparat obținut prin fierberea și conservarea șoriciului de porc într-un amestec de oțet și legume. Acest fel de mâncare este foarte popular și apreciat în bucătăria mexicană, venezueleană și spaniolă, dar și în cea mioritică.

Avem o rețetă genială de șorici la murat

Această rețetă genială de șorici la murat este deja o tradiție, mai ales în zona de est, în Moldova, unde se fac astfel de preparate.

Află și: De ce să mănânci șorici tot anul, nu doar de Crăciun. Ce beneficii are, de fapt

Dar, prea multă vorbă strică, așa că trecem să vă prezentăm această rețetă de șorici la murat, iar primul pas sunt ingredientele:

  • șorici,
  • piper,
  • dafin,
  • apă rece
  • sare,
  • usturoi.

Acum că avem ingredientele, trecem la partea de preparare a acestei rețete, și nu este una complicată și care ar necesita cine-știe-ce lucruri în plus.

Cum se face această rețetă genială de șorici la murat

După ce ai tăiat șoriciul de pe porc, va trebui să-l speli foarte bine și să-l cureți de grăsimea rămasă. Apoi va trebui să rulezi cât mai strâns posibil fiecare fâșie de șorici.

După ce ai terminat de tăiat în fâșii și l-ai rulat, pune șoriciul într-un borcan de 700 de ml, și dacă ai bucăți ceva mai mari, pune-le primele, la fund, ulterior pe cele mai mici. Acum este momentul să te ocupi de tăiatul usturoiului, în felii mici și pune-i în borcan peste șorici, apoi adaugă furnze de dafin și boabe de piper.

Descoperă și: Cât timp trebuie să lași carnea la fiert pentru piftia de porc. Nu ai nevoie de gelatină

Știi deja cum se face saramura, sare grunjoasă într-o cratiță cu apă rece, cel mult un litru. Amestecă bine sarea, și după ce e dizolvată, toarnă amestecul în borcan și apoi pune-l în frigider. Este bine ca, măcar odată la două zile, să schimbi saramura, ca să păstrezi șoriciul fraged.

Apoi, după alte șapte zile, încearcă preparatul, și ai să descoperi gustul nemaipomenit! Poftă bună!

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
Lacomii care își umplu farfuriile cu vârf la All Inclusive, obligați să mănânce tot sau primesc amendă
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Românii nu se mai pot pensiona. Care sunt noile condiții
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Asasinat prin otrăvire. S-a aflat adevărul despre PUTIN: Îi plăcea să...
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MILIOANE DE PENSIONARI află adevărul! CNPP raportează o SCĂDERE DRAMATICĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro