Este licoarea cu care foarte mulți români își încep ziua și ajutorul de nădejde în momentele în care simțim că avem nevoie de mai multă energie. Un biolog molecular a făcut o dezvăluire inedită. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în cafea pentru a-i da un gust aparte. Ce spune omul de știință.
Pentru cei mai mulți dintre noi, cafeaua este, de fapt, primul răsfăț al zilei. Fie că este savurată acasă, pe drum spre școală sau locul de muncă, într-o cafenea sau chiar la birou, această licoare a devenit printre cele mai consumate băuturi din lume. Există numeroase modalități în care poate fi preparată, iar lista ingredientelor ce îi dau o aromă deosebită este foarte lungă.
Nick Sharma, biolog molecular, a dezvăluit ce trebuie să punem în cafea pentru a-i da cel mai bun gust. Este vorba despre un ingredient banal, ce nu lipsește niciodată din nicio bucătărie, dar pe care puțini s-ar gândi să îl asocieze cu această băutură.
Omul de știință a afirmat că pentru a ne bucura din plin de gustul cafelei, trebuie să adăugăm în ea puțină sare. Acesta a explicat că sarea poate reduce sau masca amăreala cafelei. Poate fi adăugată în boabele măcinate, în timpul preparării, fie direct în produsul finit.
Cum influențează sarea amăreala din cafea? O modalitate este prin scăderea solubilității cofeinei. Prin urmare, adăugarea de sare în timpul preparării termice poate diminua gustul pe care unii îl consideră neplăcut.
Te-ar putea interesa și: Cum să faci Pumpkin Spice Latte acasă. Ce mirodenii să pui în cafea
Un alt mod în care acest efect poate apărea este prin activarea receptorilor de sare de pe limbă. De-a lungul timpului, diferite cercetări au demonstrat că aromele sărate, în orice concentrație, suprimă gustul amar.
Este important de precizat că nu orice tip de sare merge în cafea. Cea iodată nu este indicată. La fel de important este și sortimentul de cafea folosit, specialiștii o recomandă pe cea proaspăt prăjită și măcinată.
Nu pune prea multă sare. Acest ingredient nu trebuie să îi schimbe gustul, ci doar să îi estompeze amăreala.
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să bei înainte de cafea, în fiecare dimineaţă. Medicii, sfat important pentru sănătate