12 nov. 2023 | 11:05

Ce să pui în mașina de spălat vase ca tacâmurile să strălucească. Nu vor mai avea urme deloc

Diverse
Ce să pui în mașina de spălat vase ca tacâmurile să strălucească. Nu vor mai avea urme deloc
Ce să pui în mașina de spălat vase ca tacâmurile să strălucească. Nu vor mai avea urme deloc

Ce să pui în mașina de spălat vase, dacă vrei să ai tacâmuri strălucitoare, impecabile. Folosește mereu acest ingredient, care va lăsa toată vesela fără urme. Cel mai simplu și eficient truc, pe care îl vei folosi mereu de acum înainte. Scapă de petele inestetice și zgârieturile care te scot din minți.

Cum scapi de petele de pe tacâmuri

Un truc a devenit celebru pe TikTok, mai ales în rândul gospodinelor. Cine nu și-ar dori vase curate, impecabile, fără să folosească soluții chimice speciale sau să depună prea multe eforturi.

De multe ori, tacâmurile din inox își pierd strălucirea și cu greu scăpăm de petele de calcar sau zgârieturi. Dacă furculițele și cuțitele de argint ies din mașina de spălat vase cu un aspect murdar, nu e vina acestui electrocasnic, pentru că trebuie doar puțin ajutat de un ingredient minune, la care nu te-ai fi gândit.

Trucul de pe TikTok schimbă tot ce știam până acum. Astfel simplul gest de a introduce o minge de folie de aluminiu într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat vase poate transforma tacâmurile obișnuite în obiecte strălucitoare.

Mulți se întreabă cum se reușește o simplă bilă din folie să lase tacâmurile impecabile. Explicația este una foarte simplă și clară: are loc o reacție chimică care are loc atunci când adaugi folie de aluminiu alături de detergentul pentru mașina de spălat vase.

@carolina.mccauley How to clean smarter not harder – Part 21 🧽✨ #cleaninghacks #cleaningtips #homehacks #homehackswithcarolina #tipsandtricks ♬ original sound – Carolina Mccauley – Home Hacks

Dezavantajele unei mașini de spălat vase

Atunci când folosești mașina de spălat vase, este important să o încarci complet pentru a optimiza consumul de apă și energie. Dacă nu ai suficiente vase de spălat pentru a umple mașina, va trebui să aștepți până strângi cantitatea potrivită.

Unele vase sau ustensile, precum cele din aluminiu sau cele foarte murdare, necesită o pre-spălare manuală înainte de a fi plasate în mașina de spălat vase. Acest lucru poate anula parțial beneficiile de a economisi timp și efort.

Mașinile de spălat vase pot consuma o cantitate semnificativă de energie și apă, mai ales în cazul modelelor mai vechi. Acest lucru poate duce la costuri mai mari la factura lunară atât la apă, cât și la curent.

Citește și: A pus sare în mașina de spălat vase și a avut parte de o surpriză. Ce s-a întâmplat în 24 de ore

Unele vase sau obiecte fragile pot fi deteriorate în mașina de spălat vase din cauza temperaturilor ridicate sau a ciclurilor intense de spălare. Acest lucru poate conduce la spargerea sau zgârierea vaselor.

Mașinile de spălat vase necesită întreținere regulată, precum curățarea internă, îndepărtarea depunerilor de calcar și verificarea regulată a componentelor pentru a se asigura că funcționează eficient.

În cazul în care apare o defecțiune, costurile de reparație a mașinii de spălat vase pot fi semnificative. Durata de viață a unei astfel de mașini poate varia și poate necesita înlocuirea la intervale regulate.

Trucuri pentru eliminarea arsurii de pe vase

Arsurile persistente de pe vasele de bucătărie pot fi o provocare, dar există câteva trucuri și metode care te pot ajuta să elimini aceste pete neplăcute. Există, însă, o mulțime de soluții eficiente, care chiar te vor ajuta.

Vezi și: A amestecat bicarbonat de sodiu cu două linguri de zaț de cafea și a scăpat de o mare problemă. Trucul pe care orice gospodină trebuie să-l știe

O soluție eficientă este să amesteci bicarbonat de sodiu cu oțet. Presară bicarbonat de sodiu pe zona afectată și adaugă oțet pentru a crea o reacție efervescentă. Lasă amestecul să acționeze timp de aproximativ 30 de minute, apoi freacă ușor cu o perie abrazivă și clătește vasul.

Presară sare pe zona afectată și adaugă apă caldă. Lasă amestecul să acționeze peste noapte. A doua zi, freacă zona cu o cârpă sau o perie, apoi clătește.

Presară coaja de la o lămâie pe zona afectată și adaugă puțin bicarbonat de sodiu. Freacă ușor cu coaja de lămâie pentru a desprinde arsura, apoi clătește cu apă caldă.

O soluție de apă și oțet lăsată să fiarbă în vasul afectat timp de aproximativ 10-15 minute poate ajuta la desprinderea arsurilor. După fierbere, lasă soluția să se răcească și apoi curăță cu o perie sau o cârpă abrazivă.

Digisport.ro
Un elvețian s-a mutat de două luni în București și s-a convins: ”Puțin îndoielnic”. A caracterizat Capitala în CINCI cuvinte
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Stagiul de cotizare. Informații importante de la Casa de Pensii
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Un canibal a fost grațiat de Putin, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina. Bestia a mâncat inima unui muncitor din Tadjikistan
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Ce pensie are Theodor Stolojan după ce a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Gabriel Trifu, înșelat de Catrinel Sandu. Adevărul despre divorț
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Taxele care ar putea fi majorate începând cu 2025. Românii trebuie să se pregătească
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
BANI în PLUS la RECALCULARE! ADEVERINȚELE trebuie DUSE URGENT la CASA de PENSII
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro