07 nov. 2023 | 13:38

Cât de des ar trebui să-ți speli blugii, de fapt. Trucul pentru a nu-i strica, sfaturile specialiştilor

Diverse
Cât de des ar trebui să-ți speli blugii, de fapt. Trucul pentru a nu-i strica, sfaturile specialiştilor
Cât de des ar trebui să-ți speli blugii, de fapt

Un element nelipsit din garderobă, dar pe care puțini știu cum să îl îngrijească în mod corect. Află, din rândurile de mai jos, cât de des ar trebui să-ți speli blugii, de fapt. Un singur truc este secretul ce îți permite să îi porți o perioadă lungă. Care sunt sfaturile specialiștilor.

Recomandările specialiștilor

În ultimele decenii, au devenit un element ce nu poate lipsi din garderoba noastră. Există câte o culoare și o croială pentru fiecare siluetă, însă, în ciuda popularității de care se bucură, nu primesc îngrijirea de care au nevoie.

Dacă vrei să te bucuri o perioadă cât mai lungă de timp de perechea de blugi preferată, va trebui să ții cont de câteva sfaturi. Recomandările făcute de un reprezentant al celui mai mare producător de blugi au stârnit controverse.

Acesta susține că acești pantaloni nu ar trebui puși niciodată în mașina de spălat rufe, pentru a preveni deteriorarea lor, și că ar trebui să aplicăm soluții de curățare doar pe zonele pe care apar pete, dacă este cazul.

„Adevărații iubitori de denim vă vor spune să nu vă puneți niciodată blugii  într-o mașină de spălat. Deci asta fac și eu. Dacă îi pătez cu curry, îi voi curăța. Dacă am fost afară și am transpirat în ei sau am lucrat în grădină, îi voi spăla în cadă sau în duș”, a explicat Charles Bergh, potrivit CNBC.

Cât de des ar trebui să-ți speli blugii, de fapt

Oricât de bizar ar părea, există unele dovezi care sugerează că blugii rămân surprinzător de curați fără spălare.

În 2011, cercetătorii de la Universitatea din Alberta au efectuat un experiment folosind blugii murdari ai unui student. Josh Le nu și-a spălat blugii din denim brut timp de 15 luni, apoi i-a tamponat pentru bacterii. A pus apoi pantalonii la mașina de spălat, i-a purtat încă două săptămâni și i-a retestat.

Te-ar putea interesa și: De ce să pui blugii în congelator în loc să-i speli. Trucul Adinei Buzatu: „Sunt ca noi”

Cât de des ar trebui să-ți speli blugii, de fapt. Trucul pentru a nu-i strica, sfaturile specialiştilor

Foto: Pexels

În mod surprinzător, concentrațiile de bacterii nu au variat semnificativ. Blugii au fost mai mult sau mai puțin la fel de curați după două săptămâni de purtare, precum au fost după 15 luni fără spălare.

„M-am așteptat să găsesc câteva bacterii asociate cu intestinul inferior, cum ar fi E. coli, dar am fost surprins să constat că nu există, doar o mulțime de bacterii normale ale pielii.

Acest lucru arată că, cel puțin în acest caz, dezvoltarea bacteriilor nu este mai mare dacă blugii nu sunt spălați în mod regulat”, a transmis Rachael McQueen, profesor asociat la Universitatea din Alberta, care a efectuat cercetarea, într-un comunicat.

Cum se spălă blugii pentru a nu deteriora țesătura

Așadar, blugii ar trebui spălați destul de rar, doar dacă prezintă pete inestetice sau mirosuri neplăcute. Se recomandă să fie spălați de mână, lăsați în apă cu detergent, în cadă sau într-un lighean.

Te-ar putea interesa și: A turnat oțet peste blugi în mașina de spălat, iar rezultatul a uimit pe toată lumea. Trebuie să încerci și tu asta

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Focaccia cu roșii, busuioc și usturoi. Ingredientul care face aluatul pufos
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
România a mai pierdut o stea. Maestrul cântecului s-a stins din viață: Te vom asculta cântând în ceruri!
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
SENIORII au DAT LOVITURA! ANUNȚ privind BANII! E bucurie IMENSĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro