03 nov. 2023 | 13:08

Unde trebuie ţinute ouăle pentru a rezista mai mult. Trucul dezvăluit de un doctor veterinar

Diverse
Unde trebuie ţinute ouăle pentru a rezista mai mult. Trucul dezvăluit de un doctor veterinar
Cum să depozitezi ouăle corect, pentru a rezista în formă comestibilă o perioadă lungă de timp. Recomandarea medicului veterinar.

Părerile privind cel mai bun mod de depozitare a ouălor în bucătărie au fost dintotdeauna împărțite. Unele voci susțin că trebuie puse la temperaturi scăzute. Alții cred cu tărie că trebuie menținute la temperatura camerei. Un medic veterinar a explicat care este cea mai bună variantă, în opinia sa.

Cum obișnuiești să depozitezi ouăle?

Dezbaterile privind modul de depozitare a ouălor au existat de foarte mulți ani și cu siguranță vor continua să fie un subiect de discuție de interes, mai ales în ochii gospodinelor. Un expert a intervenit în comentariile pe această temă, explicând ce trebuie să facă fiecare, dacă vrea ca ouăle să reziste mai mult.

În funcție de zona în care locuiești, obiceiul de depozitare a ouălor poate fi diferit. În Statele Unite ale Americii, majoritatea păstrează ouăle în frigider. În Marea Britanie, cel mai probabil le vei vedea așezate frumos pe blatul din bucătărie sau într-un vas de bucătărie, pe masa de lucru.

Recomandarea unui medic veterinar

Care este însă varianta cea mai eficientă? Un expert în medicină veterinară nu a vorbit despre modul de depozitare perfect al ouălor, ci a făcut o recomandare pentru gospodinele care vor să se bucure de aceste alimente pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

„Nu este obligatoriu să ții ouăle la frigider, dar dacă vrei să reziste mai mult timp, ar trebui să o faci”, a spus medicul veterinar englez Bolueso, într-un material video încărcat pe internet.

Cum rezistă ouăle cel mai mult timp

Medicul veterinar Bolueso a explicat că nu trebuie să păstrezi ouăle la frigider neapărat. În urma experienței lui profesionale cu inspectorii în alimentație însă, a ajuns la concluzia că cele depozitate la temperaturi reduse rezistă cel mai mult timp în variantă comestibilă.

Te-ar putea interesa și: Cum îţi dai seama că un ou este stricat. Cel mai simplu mod, dezvăluit de bucătarii profesionişti

De ce nu este bine să le muți de la rece la cald

Ce trebuie să știi, de asemenea, este că variația de temperatură poate să conducă la formarea condensului și în cazul ouălor. Asta se întâmplă când sunt luate de la rece și lăsate la cald. Acesta este și motivul pentru care angajații multor supermarketuri nu țin aceste produse în frigidere.

Odată cu formarea condensului, probabilitatea de dezvoltare de salmonella este foarte mare. De aceea este important să verifici ca ouăle cumpărate de la magazin să prezinte și ștampila clasică ce le garantează calitatea. Este indiciul concret al faptului că au fost vaccinate împotriva bacteriei.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Un mare artist român a murit în floarea vârstei. Și-a prevestit sfârșitul
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Se alimentează cardurile. 3.500 de lei net, plătiți lunar. Ce români îi pot primi
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro