02 nov. 2023 | 10:56

Insecticid cu lămâie, varianta naturală care te scapă de furnici sau gândaci. Se face mai uşor decât credeai

Diverse
Insecticid cu lămâie, varianta naturală care te scapă de furnici sau gândaci. Se face mai uşor decât credeai
Insecticid cu lămâie, varianta naturală care te scapă de furnici sau gândaci. Se face mai uşor decât credeai

Dacă nu știi cum să scapi de furnici sau gândaci, iată soluția. Cei mai eficient insecticid, devenit celebru în mediul online, se face cu ajutorul lămâii. Îl poți pregăti acasă, cu ingrediente pe care le ai deja prin bucătărie, și nu ai nevoie de prea multă îndemânare. Iată tot ce trebuie să faci.

Cel mai eficient insecticid din lămâie

Prezența insectelor în casă nu este deloc un motiv de bucurie. Cine și-ar dori să vadă peste tot furnici, gândaci sau țânțari? Este important de știut că există soluții la care putem apela pentru a putea scăpa de acești inamici.

Printre cele mai eficiente este cea pe bază de lămâie. Se pregătește foarte ușor, cu ingrediente din bucătărie, și dă rezultate rapid și sigur. Iată tot ce trebuie să știi despre cel mai bun insecticid natural.

Ingrediente:

Coaja de la o lămâie
10 cuișoare
1 lingură de scorțișoară pudră
1 capac de săpun lichid
1 bucată de ghimbir
1 cană  oțet de mere

Procedura este relativ simplă: adaugă toate ingredientele în blender și amestecă până obții o compoziție omogenă. După finalizare, strecoară amestecul și păstrează-l într-o sticlă cu pulverizator.

Pentru aplicare pulverizează soluția în toate zonele în care se află musafirii nepoftiți, inclusiv pe masă, pe frigider. Nu uita să acoperi alimentele înainte de a utiliza acest insecticid de casă și să cureți zona după fiecare aplicare.

Lămâia, aliatul potrivit pentru curățenie

Lămâia este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Poți folosi sucul de lămâie amestecat cu apă pentru a curăța și dezinfecta suprafețele din bucătărie sau baie.

Citește și: Locul din casă unde sunt bacterii mai multe decât la toaletă. Mare atenție atunci când faci curățenie

Pulverizează amestecul pe chiuvete, blaturi sau alte suprafețe și șterge cu o cârpă pentru a elimina bacteriile și a lăsa un miros proaspăt. Nu este nevoie să mai limpezești apoi zona.

Pentru a curăța cuptorul, taie câteva lămâi și pune-le într-un vas rezistent la căldură. Adaugă apă în vas și așază-l în cuptor. Încălzește cuptorul timp de aproximativ 30 de minute la o temperatură medie. Aburul rezultat din lămâie va ajuta la desprinderea murdăriei și va face curățarea mai ușoară.

Lămâia poate fi folosită pentru a absorbi sau elimina mirosurile neplăcute din frigider sau coșurile de gunoi. Poți folosi coaja de lămâie uscată pentru a absorbi mirosurile sau poți tăia lămâia și folosi sucul pentru a parfuma aerul.

Lămâia poate fi folosită pentru a îndepărta pete de pe suprafețe ca marmura sau plasticul. Amestecă sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu pentru a face o pastă care poate fi aplicată pe pete. Lasă să acționeze câteva minute și apoi șterge.

Lama de cuțit, robinetele sau alte obiecte de metal pot fi curățate și lustruite cu jumătate de lămâie. Freacă suprafețele cu lămâia și clătește apoi cu apă pentru a obține strălucire.

Beneficiile lămâii pentru sănătate

Lămâia este recunoscută ca fiind o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant esențial care ajută la întărirea sistemului imunitar, protejând organismul împotriva infecțiilor și susținând sănătatea generală.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă adaugi o felie de lămâie în borcanul cu muștar. Trucul genial pe care nu l-ai știut până acum

Consumul de apă caldă cu lămâie dimineața poate ajuta la stimularea sistemului digestiv. Lămâia are proprietăți care pot ajuta la echilibrarea pH-ului stomacului și la combaterea arsurilor stomacale.

Adăugarea lămâii în apă este o modalitate excelentă de a îmbunătăți gustul apei și de a-i oferi un plus de nutrienți. Acest amestec nu doar hidratează, dar ajută și la eliminarea toxinelor din organism.

Vitamina C din lămâie ajută la menținerea sănătății pielii, stimulând producția de colagen și prevenind deteriorarea cauzată de radicalii liberi. De asemenea, poate ajuta în tratarea acneei și a petelor pigmentare.

Potasiul prezent în lămâie poate fi benefic pentru sănătatea cardiovasculară, ajutând la menținerea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli de inimă. Aroma proaspătă a lămâii poate contribui la reducerea stresului și anxietății, oferind un impuls de energie și vitalitate.

Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Cel mai mic stat din lume va apărea în Balcani: „Vaticanul musulmanilor”, condus de Baba Mondi, liderul unei secte islamice, în Albania
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Prințul a revenit în Familia Regală. A fost dorința Regelui Charles
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Ungaria e în alertă! Inundații catastrofale la Budapesta. Ungurii sunt speriați
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
DONALD TRUMP a ANUNȚAT! MĂSURI RADICALE dacă ajunge PREȘEDINTE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Lidia Buble, în doliu. Cântăreața a făcut anunțul trist pe rețelele de socializare: „Așa ne binecuvânta mereu”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro