01 nov. 2023 | 17:51

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2024. La ce să fie atenți elevii claselor a VIII-a  

Educație
Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2024. La ce să fie atenți elevii claselor a VIII-a  
Cum arata calendarul Evaluarii Nationale 2024

Anul 2024 vine cu emoții mari pentru elevii din clasa a VIII-a. Evaluarea Națională reprezintă un moment crucial pentru ei, acesta punând bazele pentru continuarea studiilor la nivel de liceu. Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituție subordonată Ministerului Educației, a publicat recent modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2024 la cele trei discipline de bază: Limba și Literatura Română, Matematică și Limba Maternă.

Calendarul Evaluării Naționale 2024

Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 14 iunie 2024. Procesul de înscriere pentru Evaluarea Națională se va desfășura automat, fiind gestionat de secretariatele școlilor. 

Citește și: Când va avea loc Evaluarea Națională 2024. Calendarul complet al examenelor

În acest sens, înscrierile vor avea loc în perioada 11 – 14 iunie, conform calendarului oficial de examen. Elevii trebuie să să se asigure că toate documentele necesare sunt completate corect.

Primele rezultate la Evaluarea Națională sunt programate să fie afișate pe 3 iulie 2024. După acest moment, elevii și părinții vor avea ocazia de a depune contestații, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi publicate pe 9 iulie 2024. 

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2024

Un element crucial în pregătirea pentru Evaluarea Națională 2024 sunt modelele de subiecte publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Acestea reprezintă un instrument valoros pentru elevi, pentru că le oferă ocazia de a se familiariza cu structura și tipurile de întrebări pe care le vor întâlni la examen. 

Citește și: Ce se întâmplă cu elevii care iau sub nota 5 la Evaluarea Națională. Admiterea la liceu, modificată

Elevii ar trebui să rezolve cât mai multe dintre aceste modele pentru a putea promova examenul de Evaluare Națională.

Pe lângă faptul că înțeleg structura și se familiarizează cu cerințele, subiectele sunt asemănătoare cu cele din cadrul examenului.

Elevii pot descărca modelele de subiecte pentru cele trei discipline principale, și anume Limba și Literatura Română, Matematică și Limba Maternă, de pe site-ul oficial al Ministerului Educației. 

Este recomandat ca elevii să parcurgă cu atenție aceste subiecte, să le rezolve în condiții similare cu cele din sala de examen și să identifice eventualele puncte slabe care necesită îmbunătățire. 

Pregătirea pentru Evaluarea Națională este esențială în parcursul școlar al elevilor. De rezultatele obținute la acest examen depinde liceul la care aceștia vor intra și cariera pe care o or urma.

Pentru fiecare probă, elevii ar trebui să acorde atenție dezvoltării abilităților de analiză, gândire critică și sinteză, deoarece acestea sunt aspecte importante ale pregătirii pentru Evaluarea Națională.

Evaluarea Națională 2024 este un moment crucial în viața elevilor de clasa a VIII-a. Acest examen reprezintă o oportunitate ca aceștia să intre la licee bune.Evaluare Națională 2024 model de subiect matematică

Vezi mai multe modele de subiecte pe EduPedu.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Cântărețul, Chris Brown, bun de plată. Un bărbat îi cere 16 milioane de doari pentru că l-ar fi agresat
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
A înșelat-o pe Elena Udrea? Adrian Alexandrov, anunț după 8 ani de relație
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro