01 nov. 2023 | 15:59

Cât a trăit al doilea om cu transplant de inimă de porc din lume. Americanul de 57 de ani avea mari speranţe după operaţie

Social
Cât a trăit al doilea om cu transplant de inimă de porc din lume. Americanul de 57 de ani avea mari speranţe după operaţie
Al doilea pacient cu inimă de porc a murit. La cât timp după intervenția medicală s-a stins din viață bărbatul.

Lawrence Faucette, în vârstă de 57 de ani, a fost supus recent unei intervenții de transplant de inimă, organul provenind de la porc. În primă fază, starea lui de sănătate s-a îmbunătățit considerabil. Doar că durata vieții sale nu a fost una lungă; a murit la șase săptămâni după procedura medicală. Foto

Primul transplant de inimă de porc la om

Primul transplant de inimă de porc la om a fost efectuat în anul 2022, pe David Bennett. Bărbatul a trăit două luni în noua lui condiție. Cauza decesului său nu a fost stabilită cu exactitate, însă specialiștii au fost de părere că pacientul ar fi murit din cauza unui virus de porc ce i-a afectat starea de sănătate.

Înainte de efectuarea celui de-al doilea transplant de inimă de porc, echipa de specialiști în medicină a analizat cu mai multă atenție organul animalului. Acesta a fost supus celor mai eficiente metode de testare împotriva virușurilor, în speranța de a nu se confrunta cu un deces, precum în primul caz.

Care a fost starea celui de-al doilea pacient

Rezultatul nu a fost cel dorit însă, fiindcă luni, 30 octombrie 2023, jurnaliștii americani au anunțat stingerea din viață a celui de-al doilea pacient căruia i-a fost realizat transplant de inimă de la porc. Este vorba despre veteranul Lawrence Faucette, în vârstă de 57 de ani, care a activat în Marina SUA.

După intervenția chirurgicală efectuată pacientului Lawrence Faucette, medicii au vorbit despre „progrese semnificative”. Totuși, pe termen lung situația nu a fost una favorabilă. În ultimele zile de viață, inima pacientului a început „să ofere indicii de respingere”.

Lawrence Faucette a trăit 6 săptămâni

Lawrence Faucette a fost supus unui transplant de inimă de porc la Universitatea din Maryland School of Medicine. Pacientul era deja pe moarte, din cauza unei insuficiențe cardiace, astfel încât a decis să accepte intervenția de transplant de inimă de la porc pe data de 20 septembrie 2023.

Veteranul din Marina SUA a acceptat transplantul de inimă de la animal după ce medicii i-ar fi spus, potrivit presei străine, că nu era eligibil pentru un transplant de inimă de la om din cauza altor afecțiuni de sănătate ce ar fi urmat să îi afecteze condiția. A trăit 6 săptămâni cu noua lui inimă.

Ce a precizat soția pacientului decedat

„Deplângem pierderea domnului Faucette, un pacient remarcabil, om de știință, veteran al Marinei și familist, care dorea doar să câștige mai mult timp împreună cu soția lui, fiii săi și membrii familiei lui iubitoare”, a transmis dr. Bartley Griffith, într-o conferință de presă.

Soția pacientului, pe nume Ann, a precizat că partenerul său de viață a acceptat transplantul de inimă de la porc cu „mintea deschisă”. Bărbatul știa că nu mai avea mult timp să trăiască, iar aceasta ar fi fost ultima șansă pe care o avea pentru a prelungi timpul petrecut alături de familie.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Vești rele de la ANM. Când se schimbă vremea radical
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
N-ai voie să înregistrezi cu telefonul. Se consideră infracțiune. Închisoare 2 ani
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro