Dacă porumbul fiert se numără printre alimentele tale preferate, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică ce să faci cu cerealele, înainte de a le pune la fiert în apa de pe vasul de pe aragaz. Dacă vei ține cont de această tehnică, nu vei mai irosi timp degeaba. Iată cum trebuie să procedezi!
Porumbul fiert reprezintă una dintre cele mai simple, dar și delicioase moduri de a găti fructul acestei plante. Nu ai nevoie decât de două produse: porumb și apă. Și, bineînțeles, sare pentru a-i da gust la final. Procesul este foarte simplu, iar această metodă de preparare oferă alimentului cel mai bun gust.
În sezonul de toamnă, porumbul este des consumat în formă fiartă. Parcă și aroma lui, odată ce produsul este fiert, precum și textura pe care o capătă se potrivește cu perioada curentă a anului. Rezultatul final nu are cum să nu fie pe gustul tău. Porumbul iese dulce și totuși crocant, chiar dacă este fiert.
Nu ai nevoie de multe lucruri pentru a pregăti porumb fiert. O oală în care să pui produsul împreună cu apă, la fiert și puțină sare pe care să o presari deasupra lui, la final, este suficient. Nu procesul de preparare dă bătăi de cap gospodinelor românce, ci modul de pregătire a porumbului.
Unele gospodine cumpără porumb direct de la magazin. Altele, mai ales cele care locuiesc sau au rude care trăiesc în mediul rural, iau porumb de la țară. Detaliul ce le dă multora bătăi de cap este reprezentat de firele de mătase care se pierd printre boabele de cereale și la care trebuie să fii foarte atentă.
Citește și: Nu arunca apa în care ai fiert porumbul! Are multe utilizări, e mare păcat de ea
Tot ce trebuie să faci este să pui porumbul cu tot cu pănuș în cuptorul cu microunde și să setezi la aparatul electrocasnic un program normal, de aproximativ trei minute. La finalul ciclului de încălzire, scoate porumbul din cuptorul cu microunde și taie pănușul la unul dintre capetele sale.
Scoate, împingând porumbul, prin capătul tăiat. Vei observa că va arăta perfect. Nu va prezenta niciun fir de mătase, pe care l-ar fi prezentat dacă ai fi încercat să pregătești leguma pentru fiert în mod normal. Tehnica este simplă. Poți pune porumbul la fiert fără să îți faci griji privind firele de mătase din pănuș.