01 nov. 2023 | 09:36

Prognoza meteo în România până în decembrie 2023. Când scad temperaturile

Vremea Meteo
Prognoza meteo în România până în decembrie 2023. Când scad temperaturile
Prognoza meteo în România până în decembrie 2023. Când scad temperaturile

Schimbări meteorologice de ultimă oră în toată țara. Specialiștii ANM au emis prognoza actualizată pentru luna noiembrie și au anunțat că urmează o vreme neobișnuită. Ce se întâmplă în toată țara în ultima lună de toamnă și când ajung ninsorile pe teritoriul țării noastre.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru luna noiembrie. Informațiile au fost emise pentru fiecare săptămână, iar specialiștii au explicat, cu lux de amănunte, cum vor fi temperaturile, dar și cât va ploua în România.

Am avut parte de temperaturi extrem de ridicate în ultima vreme, ca la sfârșitul primăverii și atmosfera a fost una foarte plăcută. Zilele acestea va fi ceva mai răcoare, dar specialiștii ANM spun că temperaturile vor fi, pe parcursul întregii luni, mult mai ridicate decât cele normale.

Luna aceasta nu trebuie să ne așteptăm la ploi însemnate din punct de vedere cantitativ și cu atât mai puțin la ninsori. Va fi mai cald decât ne-am fi așteptat și precipitațiile ne vor ocoli.

În perioada 30 octombrie – 6 noiembrie 2023, temperaturile se vor ridica peste media specifică pentru acea săptămână în întreaga țară, concentrându-se în special în regiunile vestice și sud-estice.

Pe lângă asta, cantitățile de ploaie vor fi semnificativ mai mari decât normalul în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce vor fi mai scăzute în sud și sud-est, în restul țării precipitațiile rămânând în limitele normale pentru acel interval.

Luna noiembrie, una călduroasă

În perioada 6 – 13 noiembrie 2023, temperaturile medii se vor menține mai sus decât de obicei pentru această perioadă, cu o influență mai accentuată în regiunile sud-estice și estice ale țării.

Cantitățile de ploaie vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, cu o concentrare mai mare în vest, nord-vest și local în centrul țării, în timp ce regiunile sudice vor înregistra cantități normale de precipitații pentru acea perioadă.

Citește și: Vremea se schimbă brusc în România. Ce temperaturi vor fi în țară

Informațiile pentru perioada 13 – 20 noiembrie 2023 indică faptul că temperaturile medii vor depăși valorile obișnuite pentru acea perioadă în toate zonele țării, cu o accentuare mai pronunțată în sud-est. De asemenea, precipitațiile vor fi peste medie în majoritatea regiunilor.

În ultima săptămână prognozată, adică 20 – 27 noiembrie 2023, se anticipează că temperatura medie a aerului va fi ușor peste valorile normale pentru acea perioadă în întreaga țară.

Regimul pluviometric va fi excedentar în sud, est și local în centrul țării, în timp ce restul teritoriului va înregistra cantități de precipitații situate în limitele normale pentru acel interval.

Cum va fi vremea de Crăciun

Mai sunt două luni până la Crăciun, însă oamenii vor să știe cum va fi vremea atunci. Majoritatea își fac planuri cu ocazia sărbătorilor de iarnă și speră să se poată bucura de un peisaj alb, așa cum ar fi normal în acea perioadă.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă cu vremea în noiembrie. Avertismentul ANM pentru români, se schimbă totul în doar câteva zile

Bucureștenii vor avea sărbători cum nici nu au visat. Se pare că prima ninsoare semnificativă o să cadă chiar în preajma Crăciunului, ceea ce înseamnă că vom sărbători nașterea Domnului într-o atmosferă potrivită.

În iarna anului 2023, conform previziunilor AccuWeather, se anunță că în București va avea loc ninsoare în ajun de Crăciun, dar stratul format va persista și pe data de 25 decembrie. Astfel, vom putea admira zăpada pe străzile Capitalei, iar temperatura nu va depăși 2 grade Celsius.

Șanse de ninsoare sunt și în restul regiunilor, dar mai ales la munte. Nu sunt, însă, prea multe zile marcate de precipitații, dar prognoza se mai poate schimba între timp, iar specialiștii o vor actualiza de fiecare dată când apar noutăți importante.

Digisport.ro
A încercat să ridice 105 kilograme, dar i-a căzut bara cu toată greutatea pe gât! Atenție, detalii și imagini cu impact emoțional
Stirile PROTV
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
WhatsApp dispare de pe aceste telefoane. Lista completă
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cine salvează UE și România de la dezastru. Expert: „S-au împușcat într-un picior și i-au tras și pe alții după ei”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ce tragedie. Marele actor ne-a părăsit
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Doliu în televiziune! A murit actorul copilăriei noastre. Toți l-am iubit
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ CRUNTĂ pentru SENIORI. Aceste PENSII nu se majorează
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro