31 oct. 2023 | 13:17

Vremea se schimbă brusc în România. Ce temperaturi vor fi în țară

Vremea Meteo
Vremea se schimbă brusc în România. Ce temperaturi vor fi în țară
Vremea se schimbă brusc în România. Ce temperaturi vor fi în țară

Vești de ultimă oră din partea meteorologilor, pentru luna noiembrie. Specialiștii ANM au emis prognoza pentru următoarea perioadă și au anunțat când se schimbă vremea în România. După zilele călduroase, cu temperaturi de vară, urmează o perioadă rece, complet diferită, cu vânt și ploi.

Se schimbă vremea în toată țara

Vremea a fost foarte schimbătoare în România în ultima perioadă. Temperaturile scăzute au corelat cu cele extrem de ridicate, ca de sfârșit de primăvară, dar se pare că frigul revine pe teritoriul țării noastre cât de curând.

Astăzi, în ultima zi a lunii, temperaturile vor fi tot ridicate. În majoritatea zonelor din România, mai ales în sudul țării, valorile vor fi de până la 26 de grade celsius, mai ridicate în Lunca Dunării, spre 28 de grade.

Situația se va schimba de miercuri, prima zi a lunii noiembrie. Încă din această noapte, sunt așteptate ploi și vânt puternic în majoritatea regiunilor din țară.

Vin ploile în România

Vremea se schimbă în zilele următoare și sunt așteptate ploi puternice. Dacă astăzi, 31 octombrie, va fi o zi călduroasă și un cer foarte senin, lucrurile se vor schimba din prima zi a noii luni.

Află și: Prognoza meteo până pe 12 noiembrie 2023 în România. Cât se răcește vremea în țară

Cel mai mult va ploua în vest, centru și nord, dar nici restul zonelor nu scapă de precipitații. Directorul ANM spune că se va simți răcirea în majoritatea regiunilor, dar nu este vorba despre o schimbare majoră.

„Vremea deosebit de caldă pentru această perioadă, maxime între 19 și 28 de grade, minime între 4 și 17 grade. Un cer mai mult senin, urmând ca de mâine din a doua parte a zilei lucrurile să se schimbe, va ploua în vest, centru și nord, și pe arii mai restrânse în rest”, a declarat meteorologul ANM, Marina Antonescu, la Realitatea TV.

Evoluția vremii este condiționată de prezența unui ciclon atlantic, motiv pentru care temperaturile se mențin tot ridicate. Sunt așteptate ploi însemnate din punct de vedere cantitativ, cu descărcări electrice, dar și temperaturi de până la 25 de grade celsius.

Citește și: Ploi puternice şi vijelii, avertizează ANM. Zonele afectate de vremea extremă

Specialiștii ANM spun că temperaturile rămân mult mai ridicate pentru această perioadă, dar explicația este una clară: ciclonul atlantic. Temperaturile vor crește și mai mult spre finalul săptămânii, chiar și cu câteva grade.

„Averse, descărcări electrice, cantități de apă mai înalte pe alocuri, temperaturile în scădere, la nivelul maximelor între 15 și 25 de grade și minime de -1 și 10 grade. Ulterior, așteptăm ca temperaturile să mai crească zilele următoare cu un grad sau două. Temperaturile rămân peste ceea ce ar trebui să fie în această perioadă”, a mai spus specialistul ANM.

Cum va fi vremea în noiembrie

Meteorologii spun că toată luna noiembrie va fi una foarte călduroasă. Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor din țară. Specialiștii ANM spun că nu va ninge prea curând, cel puțin nu în ultima lună de toamnă.

În perioada 30 octombrie – 6 noiembrie 2023, temperaturile vor fi mai ridicate decât media obișnuită pentru această perioadă în toată România, cu o abatere termică pozitivă semnificativă în regiunile estice și sud-estice.

În jumătatea vestică a țării, se așteaptă cantități excedentare de precipitații, cu precădere în zonele montane. În restul țării se va înregistra, în general, un nivel apropiat de cantitățile normale de ploaie pentru acest interval.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă cu vremea în noiembrie. Avertismentul ANM pentru români, se schimbă totul în doar câteva zile

În intervalul 6 – 13 noiembrie 2023, temperaturile medii vor înregistra valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, în întreaga țară, îndeosebi în regiunile sud-estice.

Se prevăd cantități excedentare de precipitații în toate zonele, dar mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale.

În perioada 13 – 20 noiembrie 2023, temperaturile medii vor fi peste valorile obișnuite pentru acest interval de timp, afectând întreaga țară, cu diferențe mai accentuate în regiunile sud-estice.

Se anticipează un regim ușor excedentar al precipitațiilor în majoritatea regiunilor, cu accent sporit în zonele montane.

În săptămâna 20 – 27 noiembrie 2023, temperaturile medii se vor situa ușor peste media specifică acestei perioade, extinzându-se pe întreg teritoriul României.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea se vor situa în general aproape de valorile normale pentru acest interval de timp, acoperind toate regiunile țării.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Celebra actriță părăsește scena. Toți românii o iubesc
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cele mai tari comedii de pe Netflix. Râzi cu lacrimi
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Anunț pentru cei cu telefoane mobile. Schimbare radicală la WhatsApp. Nu va mai funcționa
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru DONALD TRUMP! Republicanii au intrat în PANICĂ
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro