28 oct. 2023 | 17:44

Recep Erdogan cere Israelului să oprească atacurile din Gaza. Apel către Occident: „Vreți un război între cruce și semilună?”

Politică Externă
Recep Erdogan cere Israelului să oprească atacurile din Gaza. Apel către Occident:
Foto: Profimedia

Președintele Turciei, apel de ultim moment către Occident și acuzații dure. Recep Erdogan cere Israelului să oprească atacurile din Gaza. Ce a transmis liderul de la Ankara.

Recep Erdogan cere Israelului să oprească atacurile din Gaza

Printr-un mesaj publicat pe o platformă de social media, președintele Turciei a cerut Israelului să oprească atacurile din Gaza, precizând că acestea s-au intensificat în noaptea de vineri spre sâmbătă, adâncind „criza umanitară în curs”.

„Bombardamentele israeliene care s-au intensificat aseară asupra Gazei au vizat din nou femei, copii şi civili nevinovaţi şi au adâncit criza umanitară în curs. Israelul trebuie să oprească imediat această nebunie şi să pună capăt atacurilor sale”, a transmis Erdogan într-un mesaj postat pe X (fostă Twitter), informează France Presse.

„Occidentul vă este dator, dar Turcia nu vă este datoare”

Sâmbătă, la Istanbul, liderul de la Ankara a chemat populația la un miting pro-Palestina organizat de către Partidul său al Justiţiei şi Dezvoltării (AKP; islamo-conservator).

„Vom declara Israelul criminal de război, lucrăm deja la asta. Israel, cum ai ajuns aici? Cum ați ajuns aici? Sunteți un ocupant. Sunteți o facțiune, nu un stat. Occidentul vă este dator, dar Turcia nu vă este datoare.

Când am spus că Hamas nu este o organizație teroristă, Israelului chiar nu i-a plăcut. De aceea am spus-o. La ce vă așteptați?

Cei care au plâns pentru civilii uciși ieri în războiul ruso-ucrainean privesc acum în tăcere moartea a mii de copii nevinovați în Fâșia Gaza.”

Te-ar putea interesa și: Israel a făcut anunțul de ultim moment despre invazia în Fâșia Gaza: ‘Nu voi da detalii’

Recep Erdogan cere Israelului să oprească atacurile din Gaza. Apel către Occident Vreți un război între cruce și semilună

Foto: Profimedia

Președintele Turciei, despre un „război între cruce și semilună”

În timpul manifestației, în fața a sute de mii de participanți, președintele Turciei a lansat un apel către Occident, vorbind despre un posibil război între „Cruce și Semilună” și acuzând țările occidentale de masacrul din Fâșia Gaza.

„Hei, Occidentule, fac apel la tine! Vreți un război între cruce și semilună? Atunci să știți că această națiune este vie, această națiune este puternică. Ceea ce am fost în Libia, ceea ce am fost în Karabakh, vom fi la fel în Orientul Mijlociu. (…)

Astăzi vom răspândi focul inimilor noastre pentru Gaza în întreaga lume, la fel ca în trecut, în Tracia, în Balcani, în Caucaz, pe fiecare centimentru al coastei estice a Mediteranei, în Asia Centrală, în Asia de Sud și în Africa.

Cândva am fost o națiune. Și ce națiune am fost! Am arătat lumii ce este naționalitatea.

Oriunde se întinde orizontul nostru, suntem preocupaţi de necazurile fraţilor şi surorilor noastre care şi-au îndreptat inima şi ochii spre noi, întindem o mână de ajutor, ne deschidem graniţele atunci când este necesar”, a transmis Recep Erdogan.

Te-ar putea interesa și: Tancurile israeliene, bombardamente puternice în Fâşia Gaza. Şeful operaţiunilor aeriene din Hamas, ucis UPDATE

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Sfântul Dumitru pentru a avea noroc în viață
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Geoană a dezvăluit cu cine se sfătuiește în timpul campaniei: „Cine m-a ajutat va rămâne în echipa mea pentru mulți ani”
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Traian Băsescu a intrat în direct peste Dan Diaconescu. Scandal ca în vremurile OTV
EVZ.ro
Moment incendiar la nunta Larisei Udilă cu Alexandru Ogică. Nicole Cherry și Florin Salam au cântat împreună / VIDEO
Spynews
Putin a dat ordin. Rusia a pornit războiul hibrid cu România. Județele vizate
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
Ce au ajuns să facă KAMALA și TRUMP pentru câteva VOTURI. Bătălia e FOARTE STRÂNSĂ!!
Mediaflux
Alina Ceușan reacționează după ce Oana Pellea a pus-o la zid pentru poza din lojă: „Nu sunt nici prost crescută, nici țărancă”. Influencerița și-a recunoscut public greșeala
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro