26 oct. 2023 | 14:08

Israel, atac terestru în Gaza: ‘Cel mai mare raid de la startul conflictului’

Politică Externă
Israel, atac terestru în Gaza: ‘Cel mai mare raid de la startul conflictului’
Atac terestru în Gaza pentru a lovi mai multe obiective militare

Așa cum anunța încadrul unei intervenții televizate, Benjamin Netanyahu a dat ordin tancurilor israeliene să intre în Fâșia Gaza astăzi, air trupele se pregătesc de atac terestru în Gaza. În acest moment vorbim de faptul că Israaelul a lansat atacul terestru în Gaza, iar oficialii se laudă cu ‘Cel mai mare raid de la startul conflictului’.

Israelul a lansat un atac terestru în Gaza

Încă de la primele ore ale dimineții au putut fi observate mișcări de trupe intense dinspre Israel spre Fâșia Gaza.

Vezi si: Israel a făcut anunțul de ultim moment despre invazia în Fâșia Gaza: ‘Nu voi da detalii’

Conform datelor din teren, Israelul a trimis peste noapte tancuri și trupe în nordul Fâșiei Gaza, în ”cea mai mare incursiune” din războiul cu Hamas de până acum, potrivit oficialilor armatei.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că au efectuat un atac terestru în Gaza pentru a lovi mai multe obiective militare, iar atacul a avut ca scop ”pregătirea câmpului de luptă”, au declarat oficialii FDI, înainte de o iminentă invazie terestră la scară largă, a teritoriului palestinian condus de Hamas.

FDI a publicat o înregistrare video care, potrivit acesteia, arată momentul în care forțele sale s-au deplasat în Gaza pentru raid.

Israel, atac terestru în Gaza ‘Cel mai mare raid de la startul conflictului’

Atac terestru în Gaza pentru a lovi mai multe obiective militare

În înregistrare se vede un șir de tancuri care se îndreaptă spre graniță, trăgând cu rachete. Autoritățile israeliene au declarat că armele sale ”au lovit numeroase celule teroriste, infrastructuri și posturi de lansare a rachetelor antitanc”.

Rachete israeliene au lovit ținte și au distrus clădiri

Imaginile filmate cu drona, postate de asemenea de către IDF pe X/Twitter, au părut să arate rachete care lovesc ținte și distrug clădiri.

Forțele terestre ale infanteriei Brigăzii Givati, precum și vehicule blindate, au efectuat incursiunea ”relativ mare într-un raid țintit” în nordul Gaza.

Citește și: Ultimatum în războiul din Israel. Armata a făcut anunțul pentru Fâșia Gaza

Nu au existat rapoarte imediate privind victime de ambele părți și se spune că toți soldații au părăsit acum zona.

Radioul armatei israeliene a descris-o ca fiind cea mai mare incursiune din actualul război de până acum, care a început când militanții au luat cu asalt sudul Israelului la 7 octombrie.

Avioanele de război israeliene au atacat, de asemenea, peste 250 de ținte Hamas în Gaza în ultimele 24 de ore, a declarat un purtător de cuvânt.

Contraamiralul Daniel Hagari : ‘Toți militanții Hamas sunt condamnați’

Contraamiralul Daniel Hagari a declarat că au fost atacate cartierele generale operaționale și puțurile de tuneluri, precum și lansatoarele de rachete care fuseseră amplasate în zone civile.

Benjamin Netanyahu, premierul israelian, a declarat că țara se pregătește pentru o invazie terestră completă și că trupele au ”eliminat deja mii de teroriști”.

Vorbind de la Tel Aviv miercuri seară, el a declarat că ”toți militanții Hamas sunt condamnați” și că oamenii lucrează non-stop la securitatea Israelului, anunțând, de altfel, un iminent atac terestru în Gaza.

Află despre: Răsturnare de situație în cazul spitalului din Gaza lovit de rachetă. Câte persoane au fost ucise, de fapt

Dar el a refuzat să dea detalii despre considerentele ofensivei terestre, spunând că acestea nu sunt cunoscute de public și că așa trebuie să fie. În timpul discursului televizat adresat națiunii, dl Netanyahu a adăugat:

”Vreau să fie foarte clar, calendarul operațiunii FDI este stabilit în unanimitate de către cabinetul care conduce războiul împreună cu șeful Statului Major General.

Lucrăm pentru a asigura cele mai bune condiții optime pentru următoarele lor operațiuni.”

Premierul a făcut apel la israelieni să ”nu-i uite nici măcar o clipă” pe cei care au fost uciși în atacurile Hamas, afirmând că va fi instituită o zi de doliu național pentru a-și aminti de victime.

Criza se adâncește în timp ce FDI se pregătește de atac terestru în Gaza

Israelul a efectuat mai mult de două săptămâni de raiduri aeriene devastatoare, în timp ce trupele sale s-au adunat la graniță preătite pentru un atac terestru în Gaza. De asemenea, militanții palestinieni au lansat baraje de rachete asupra Israelului de la începutul războiului.

Armata israeliană afirmă că lovește doar ținte militante și acuză Hamas că operează printre civili în Gaza dens populată. Dar incursiunea terestră de aseară a avut loc după ce Organizația Națiunilor Unite (ONU) a avertizat că este pe punctul de a rămâne fără combustibil în Fâșia Gaza, ceea ce a forțat-o să reducă drastic eforturile de ajutorare în teritoriu.

Citește: Se deschide frontiera dintre Egipt și Fâșia Gaza. Acord cu SUA, vestea dată de ambasadă

Gaza se află sub asediu de la atacul Hamas în sudul Israelului din 7 octombrie. Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a declarat miercuri că peste 750 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore, mai mult decât cele 704 ucise cu o zi înainte.

ONU a raportat în această săptămână că numărul palestinienilor uciși în Gaza de la începutul conflictului ar putea depăși 5.000. Israelul afirmă că aproximativ 1.400 de persoane au fost ucise în timpul atacurilor Hamas și că peste 200 de persoane au fost luate ostatice de către gruparea militantă.

Netanyahu a declarat că 7 octombrie a fost cea mai mortală zi pentru evrei de la Holocaustul din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Raidurile Hamas au fost, de asemenea, comparate cu atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite.

Pierderi și mai mari de vieți omenești ar putea surveni dacă Israelul lansează ofensiva terestră pe scară largă, mult așteptată, cu scopul de a zdrobi Hamas, care conduce Gaza din 2007 și a supraviețuit celor patru războaie anterioare cu Israelul.

Vezi și: Joe Biden a anunțat cine a provocat tragedia de la spitalul din Gaza. Nu a fost Israel

Oficialii americani și alți oficiali se tem că războiul actual s-ar putea transforma într-un conflict regional mai amplu, antrenând milițiile susținute de Iran în Libanul și Siria vecine. Liderii mondiali și ONU au cerut ”coridoare umanitare și pauze” în timpul luptelor pentru a permite accesul ajutoarelor pentru a ajuta civilii.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Andreea Raicu nu se sfiește să pună mâna pe mop. Vedeta are grijă de casa ei să fie lună
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Decizie pentru românii cu bani în bancă și telefon. Se aplică de azi dacă achiţi cu cardul
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
ESTE VESTEA ZILEI! Românii primesc pensie ȘI MAI MARE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro