Dacă ai observat că hainele pe care le speli miros urât, în ciuda faptului că folosești toate produsele necesare, cel mai probabil de vină este mașina de spălat. Aparatul electrocasnic are nevoie să fie curățat cel puțin o dată pe săptămână. Bacteriile ce se acumulează în mașină pot îngreuna spălarea rufelor.
„Dacă nu îți cureți mașina de spălat în mod regulat, creezi mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Există multe lucruri care pot provoca acest lucru: un mediu umed, reziduuri alimentare, părul animalelor de companie, reziduuri de detergent”, a avertizat expertul în curățare Joyce French, de la HomeHow.
Dacă prezența bacteriilor nu reprezintă un motiv suficient de convingător pentru a curăța mașina de spălat săptămânal, probabil riscul ca aceasta să se strice înainte de vreme ar fi. Pe lângă faptul că sunt insalubre, bacteriile pot începe să distrugă componentele care compun aparatul electrocasnic.
Practic, dacă nu îți cureți mașina de spălat o dată pe săptămână, aparatul electrocasnic riscă să se strice mai repede. În plus, nici hainele nu vor mai fi spălate corespunzător. Dacă ai observat că articolele vestimentare au căpătat miros neplăcut, cel mai probabil mașina de spălat nu este întreținută bine.
Curățarea mașinii de spălat presupune o mică spălare ce trebuie efectuată o dată pe săptămână. Trebuie doar să setezi un ciclu de spălare al aparatului electrocasnic, la un program normal, cuva fiind însă goală. Este recomandat să folosești o cantitate mică de înălbitor sau un produs de curățare special.
Te-ar putea interesa și: Produsul banal care îţi curăţă perfect maşina de spălat rufe. Uită de soluţiile scumpe din magazine, e varianta cea mai simplă
De asemenea, o dată pe lună, mașina de spălat trebuie curățată profund. Pentru această sarcină, trebuie să acorzi atenție tuturor compartimentelor de la aparatul electrocasnic. Îndepărtează murdăria folosind o cârpă, un burete sau o periuță de dinți de rezervă.
Nu ignora garnitura de cauciuc de la ușa mașinii de spălat. Curăță și sub ea, deoarece în această zonă se adună multă murdărie și se dezvoltă mucegai din cauza umidității. Ai grijă în același timp să nu freci materialul prea tare, fiindcă riști să îl deteriorezi, iar ușa să nu se mai închidă corespunzător.
Te-ar putea interesa și: Obiectul din mașina de spălat pe care trebuie să îl cureți de 4 ori pe an. Sigur nu știai că există
Și interiorul mașinii de spălat, mai exact cuva aparatului electrocasnic, are nevoie de o curățare profundă. Poți folosi în acest sens un amestec de oțet alb și bicarbonat de sodiu. Când sunt combinate, aceste ingrediente eliberează dioxid de carbon gazos, care ajută la curățarea suprafețelor.