16 oct. 2023 | 11:04

Un șofer român cu Lamborghini a fost prins de radar cu 200 de km/h. Cum a scăpat de amendă și de suspendarea permisului

News
Un șofer român cu Lamborghini a fost prins de radar cu 200 de km/h. Cum a scăpat de amendă și de suspendarea permisului
Un șofer român cu Lamborghini a fost prins de radar cu 200 de km/h. Cum a scăpat de amendă și de suspendarea permisului

Un șofer român, care conducea un Lamborghini, a fost prins de radar cu 200 km/h. Bărbatul a încălcat cu mult limita admisă, dar a scăpat și de amendă, și de suspendarea permisului. Cum a reușit să se înțeleagă cu poliția și ce decizie au luat oamenii legii.

A condus cu 200 km/h, dar nu a rămas fără permis

Depășirea limitei de viteză este o problemă destul de mare în România, motiv pentru care au loc o mulțime de accidente. Mulți nu conștientizează acest pericol și continuă să șofeze în astfel de condiții, dar răspund pentru faptele lor conform legii.

Un interlop a fost surprins de aparatul radar în timp ce conducea cu peste 200 km/h. Mai exact, a fost prins conducând cu 203 km/oră, pe Autostrada A1, în județul Alba, dar a scăpat de sancțiuni și acum șofează liniștit.

Totul a început atunci când acest individ a fost înregistrat de un radar pe Autostrada A1, între Deva și Sebeș, circulând cu o viteză de 203 kilometri pe oră, depășind astfel limita legală de 130 de kilometri pe oră.

Mai apoi, a fost oprit de un ofițer de poliție care a constatat că nu avea asupra sa permisul de conducere. Ca urmare, a fost sancționat cu o amendă de 1.305 lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 120 de zile.

Ce greșeală a făcut polițistul

Deși pe procesul verbal au fost trecute aceste detalii, interlopul a observat un detaliu important, care l-a salvat. Atenția l-a ajutat enorm și a profitat de greșeală polițistului, așa că a mers direct la judecătorie să își facă dreptate.

Vezi și:Țara din Europa fără limită de viteză pe autostrăzi: ”E ca un drog!” Ce decizie majoră vor lua autoritățile

Bărbatul a profitat de documentele create de un polițist și a depus o cerere în instanță, în urma căreia a obținut un verdict favorabil. Astfel, neatenția polițistului l-a ajutat pe interlop.

Procesul a ajuns la o concluzie la data de 18 septembrie, iar hotărârea instanței este una definitivă. Aceasta favorizează interlopul, care a reușit să anuleze procesul-verbal de sancționare, deoarece agentul a omis să-și menționeze numele pe documente.

Polițiștii nu acceptă greșeala colegului

Deși judecătorii au luat o decizie clară, polițiștii de la Biroul Autostrăzi au solicitat respingerea plângerii. Aceștia au încercat să explice că astfel de șoferi sunt un pericol pentru ceilalți și nu ar trebui trecute cu vederea faptele lor, pentru niciun motiv.

Află și: Clotilde Armand, prinsă de Poliția Rutieră pentru depășirea limitei de viteză, chiar în sectorul în care îl conduce. Ce sancțiune a primit

„Fapta săvârşită de petent prezintă un grad sporit de pericol social, întrucât ignorarea dispoziţiilor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice reprezintă unele dintre cauzele principale de comitere a accidentelor soldate cu pierderi de vieţi omeneşti ori cu accidentarea gravă a participanţilor la traficul rutier.

Mai mult decât atât, agentul constatator a dat dovadă de clemenţă, stabilind pentru abaterea privind nerespectarea regimului legal de viteză, sancţiunea amenzii la cuantumul minim prevăzut de legiuitor, iar pentru abaterea privind nerespectarea obligaţiei de a avea asupra sa documentele prevăzute de lege, sancţiunea avertismentului, având în vedere că faptele săvârşite prezintă un grad ridicat de pericol social, din cauza urmărilor care s-ar fi putut produce, lipsa unor urmări concrete a faptelor nefiind un argument pentru reindividualizarea sancţiunilor”, au precizat cei de la Brigada de Autostrăzi și Misiuni Speciale.

Cu toate astea, magistratul de la Judecătoria Alba Iulia, care a fost responsabil de caz și a analizat îndeaproape orice detaliu, a anulat sancțiunea. Acesta a explicat în document că „în actul de constatare şi sancționare nu a fost menţionată identitatea agentului constatator, aşa încât instanţa apreciază că procesul-verbal a fost întocmit fără respectarea exigenţelor impuse de art. 17 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor sub sancţiunea nulităţii absolute”.

Astfel, interlopul conduce acum liniștit și nu trebuie să mai dea explicații pentru faptul că gonea cu peste 200 km/h pe un drum cu limită de 130.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Patru zodii care dau lovitura la început de octombrie. Banii vin din toate direcțiile
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Amantul Elenei Ceaușescu. Misterul bărbatului cu care l-a înșelat pe Nicolae
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Centralele de apartament vor fi înlocuite în România. Ce se montează în loc
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
Modificări la PLATA pensiei. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din interior i-au surprins pe mulți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro