Puține lucruri se pot compara cu aroma reconfortantă de pâine caldă ce învăluie locuința toamna. Chef Sorin Bontea a dezvăluit ce rețetă respectă pentru a prepara pâine de casă. Nu folosește decât 1 singur gram de drojdie, însă rezultatul mulțumește pe toată lumea. Iată cum trebuie să procedezi și tu!
Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România și jurat la show-ul culinar Chefi la Cuțite, difuzat de Antena 1, a dezvăluit cum prepară pâine de casă cu doar 1 singur gram de drojdie. Procesul nu este deloc dificil, însă durează mai mult timp.
Chiar și așa, rezultatul final merită așteptarea, susține Chef Sorin Bontea. Rețeta bucătarului presupune folosirea a cinci ingrediente, printre care și puțin ulei de măsline. Acesta se folosește pentru a unge cutia în care se lasă coca pentru pâine la dospit.
În cazul în care coca nu se pune la dospit într-o cutie unsă cu ulei de măsline, aluatul trebuie să stea într-un bol de bucătărie cu apă călduță, potrivit bucătarului Sorin Bontea. Află în continuare care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă și cum trebuie să prepari pâinea.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a explicat că rețeta în cauză presupune un proces mai lung de preparare a pâinii. Cu toate acestea, bucătarul este convins că merită așteptarea. Pâinea va avea un gust divin. Poftă bună!