10 oct. 2023 | 10:23

Când va începe Târgul de Crăciun din Bucureşti, în 2023. Anunţul aşteptat de mulţi români, unde se va organiza

Diverse
Când va începe Târgul de Crăciun din Bucureşti, în 2023. Anunţul aşteptat de mulţi români, unde se va organiza
Când va începe Târgul de Crăciun din Bucureşti, în 2023

Cu toate că suntem încă la mijloc de toamnă, autoritățile au făcut primele anunțuri legate de celebrele piețe organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Află, din rândurile de mai jos, când va începe Târgul de Crăciun din București, în 2023. Unde se va organiza, ce a transmis primarul general.

Se dă startul pregătirilor

În ultimii ani, târgurile de Crăciun organizate în marile orașe ale țării – București, Sibiu, Brașov, Craiova – se bucură de un succes uriaș în rândul oamenilor, cel din Craiova fiind chiar inclus într-un top al celor mai frumoase astfel de evenimente din Europa.

Cu toate că suntem abia la mijlocul sezonului de toamnă, autoritățile locale au făcut deja primul anunț cu privire la ediția din 2023. Luni, 9 octombrie, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a oferit primele informații despre organizarea târgului. Edilul a lansat o invitație către cei care își doresc să participe în calitate de expozanți, perioada de înscrieri fiind între 9 și 23 octombrie.

Când va începe Târgul de Crăciun din Bucureşti, în 2023

Primarul a anunțat și când va începe Târgul de Crăciun din Bucureşti, în 2023. Evenimentul își deschide porțile pe 30 noiembrie și va primi vizitatori până pe 26 decembrie. Locul ales pentru organizare rămâne același: Piața Constituției.

„În perioada 30 noiembrie-26 decembrie Primăria Municipiului București, prin CREART, va organiza în Piața Constituției cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Crăciun București.

Invit operatorii interesați să se înscrie pentru a participa ca expozanți la evenimentul oficial al Capitalei dedicat sărbătorilor de iarnă.

Perioada de înscrieri este: 09 – 23 octombrie 2023, iar dosarele pot fi depuse fizic la sediul CREART, între 10:00-16:00, sau trimise pe e-mail: targ@creart.ro până la data de 23.10.2023, ora 16:00”, a transmis Nicușor Dan, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Care sunt cele mai căutate târguri de Crăciun din România. Unul dintre ele, în topul celor mai frumoase din Europa

Potrivit regulamentului publicat de organizatori, cei care își doresc să ia parte la târgul din Capitală în calitate de expozanți trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Sunt primiți doar cei care au participat la cel puțin două evenimente cu stand în aer liber (în București, în țară sau străinătate) și au obligația de a folosi, pentru ambalarea produselor, doar produse biodegradabile.

„Pentru toate categoriile de produse alimentare este obligatoriu ca expozanții să fi participat la cel puțin două evenimente cu stand în aer liber (în București, în țară sau străinătate), lucru exemplificat prin fotografii, dar și prin descrierea acestor participări în formular.

Expozanții care doresc să participe la „Târgul de Crăciun București”, ediția 2023 (atât la categoriile alimentare, cât și nealimentare) trebuie să folosească materiale biodegradabile în care să servească și să ambaleze produsele comercializate (pahare, farfurii, linguri, furculițe, pungi de împachetare și vânzare, etc.) conform Ordinului nr 6 din 25 august 2021 – privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, Capitolul 5, Art. 5, alin 1”, se precizează pe site-ul CREART.

Când va începe Târgul de Crăciun din Bucureşti, în 2023. Anunţul aşteptat de mulţi români, unde se va organiza

Se montează instalațiile luminoase pentru Târgul de Crăciun din Craiova

Craiovenii au furat startul, în oraș se montează deja primele instalații luminoase. Primarul Lia Olguța Vasilescu a dezvăluit câteva dintre surprizele de care vor avea parte cei care vor vizita Târgul de Crăciun din Craiova. Edilul a anunțat că acesta se va deschide pe 17 noiembrie, cu aproape două săptămâni înainte de cel din Capitală.

„Așa cum craiovenii care s-au plimbat astăzi prin zona centrală au putut observa, am început deja să punem instalațiile pentru Târgul de Crăciun. De ce așa devreme? Pentru că avem de montat aproape 2 milioane de beculețe și chiar ne e teamă că nu vom fi gata până pe 17 noiembrie, când e programată deschiderea.

Chiar dacă târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți. În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică. Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România. (…)

În fine, nu vreau să divulg toate surprizele, fiindcă sunt multe și ne vor plasa, din nou, în topul european al piețelor de Craciun, fără îndoială (…) Cei care nu sunteți craioveni, ar fi bine să vă faceți rezervări la hoteluri, după data de 17 noiembrie, pentru că garantăm că în Bănie va fi unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa!”, a transmis Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: În ce zile cade Crăciunul în 2023. Românii vor avea mai multe zile libere anul acesta

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Băsescu și Constantinescu, obiceiuri culinare ciudate, la Cotroceni
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro