Este a treia zi de război în Israel, iar teroriștii din Hamas continuă să ia ostatici soldaţi şi civili israelieni. Printre soldații israelieni răpiți se numără și femei cu pregătire militară. Cum erau acestea ironizate?
Israelul se numără printre puținele țări care impun ca pregătirea militară să fie obligatorie atât pentru femei cât și pentru bărbați. Cele mai recente date arată că 38% din posturi sunt ocupate de femei, dintre care 19% sunt chiar în unitățile de artilerie.
Odată cu venirea războiului, acestea au fost nevoite să lupe cot la cot cu bărbații. Astfel că, la momentul actual, sute de femei care făceau parte din aramată israeliană au fost date dispărute.
O bună parte dintre acestea erau ironizate de propagandiştii iranieni şi palestinieni, care susțineau că acestea își petrec mai mult timp pe Tik Tok decât la antrenamente.
Atacurile la adresa acestora vin la scurt timp după scandalul care a avut loc la finalul lunii septembrie. La acel moment, rabinii au cerut public excluderea femeilor din armata israeliană, invocând drept motiv faptul că acestea nu sunt pregătite. Mai mult, de-a lungul timpului au fost raportate mai multe cazuri de indisciplinare în rândul acestora.
Cele mai recente date arată că Israelul este fruntaș în topul țărilor care înrolează femei în armată. Spre deosebire de bărbați, stagiul militar pentru acestea durează doi ani, în timp ce bărbații efectuează trei. În prezent, acestea pot lupta cot la cot cu bărbații. Până în anul 1994, femeile nu aveau voie să facă toate sarcinile de luptă.
Printre cei care nu sunt obligați să efectueze stagiul militar se numără imigaranții, oamenii care fac parte din grupări religioase dar și cetățenii care prezintă probleme medicale. În ceea ce-i privește pe sportivi, aceștia au dreptul la un stagiu militar mai scurt.
Printre țările în care femeile ocupă o prezență mare în armată se numără și Ungaria, acolo unde pese 20% din structurile armatei sunt ocupate de acestea. Ungaria este urmată în topuri de SUA și Australia.