09 oct. 2023 | 19:11

Mută un singur băţ de chibrit pentru a forma alte două ecuaţii matematice corecte! Ai curaj să încerci?

Diverse
Mută un singur băţ de chibrit pentru a forma alte două ecuaţii matematice corecte! Ai curaj să încerci?
Mută un singur băţ de chibrit pentru a forma alte două ecuaţii matematice corecte! Ai curaj să încerci?

Cel mai tare joc de inteligență al momentului. Este un test interesant, complex, care îți pune serios mintea la contribuție. Tot ce trebuie să faci este să muți un singur băț, astfel încât să obții rezultatul corect. Doar geniile reușesc să termine această provocare, este un adevărat test!

Cel mai tare test de inteligență

Vă propunem cel mai interesant test de inteligență, care vă pune mintea la contribuție și răbdarea la încercare. Este o modalitate interesantă de a observa cât de bine stai la capitolul atenție și intelect.

Acest test de inteligență nu are tocmai un grad ridicat de dificultate, însă necesită destul de multă concentrare și un oarecare efort mental din partea ta. Trebuie, de altfel, să fii și bun la matematică și să cunoști unele reguli de bază.

Scopul este să reconfigurezi acest joc cu chibrituri, pentru a obține două ecuații corecte, în timp ce respecți formula inițială de 9-3=6. Vei trebui să faci o singură mutare, cu un singur chibrit și să ajung la rezultatul corect.

Acest puzzle îți va testa abilitățile de gândire laterală și logica, iar răspunsul corect poate să nu fie evident la început. Dacă nu reușești să găsești soluția, nu trebuie să îți faci griji, deoarece vom oferi răspunsul corect mai jos.

Care este rezolvarea testului

Este indicat să te concentrezi puțin, să îți dai interesul, pentru a dovedi că ai un IQ ridicat. Chiar dacă pare greu la început, dacă te gândești bine, vei observa că lucrurile se rezolvă rapid.

Vezi și: Testul de inteligenţă de neratat. Cât costă o pizza, un burger, o porţie de cartofi sau o băutură?

De precizat că există două soluții pentru acest exercițiu. Ambele sunt corecte, însă ai nevoie să privești lucrurile în larg, să pui în aplicare toate cunoștințele pe care le ai.

Prin rearanjarea unui băț de la cifra 9 și plasarea sa deasupra semnului minus, putem crea o ecuație corectă: 9-3=6 devine 3+3=6.

Prin preluarea unui chibrit de la cifra 6 și adăugarea lui la cifra 9, putem obține o ecuație corectă: 6+9=15, care poate fi redusă la 8-3=5 prin simplificarea sumei.

La ce ajută testele de inteligență

În plan științific, testele de inteligență, cum ar fi testul IQ, măsoară capacitatea cognitivă a unei persoane în comparație cu alți indivizi din aceeași grupă de vârstă. Acest lucru poate oferi o măsură a capacității unei persoane de a rezolva probleme, de a învăța și de a se adapta la mediu.

Te-ar putea interesa și: Eşti un geniu dacă găseşti pisica ascunsă pe hol! Testul de inteligență de 6 secunde. Ai curaj?
Testele de inteligență pot ajuta la identificarea tulburărilor de dezvoltare, cum ar fi retardul mintal sau tulburările de învățare. Prin compararea rezultatelor testului cu standardele normale, specialiștii pot face evaluări precise ale nevoilor individuale ale unei persoane.

Rezultatele testelor de inteligență pot oferi indicații cu privire la aptitudinile și interesele unei persoane. Aceasta poate ajuta în alegerea unei cariere sau a unui domeniu de studiu care se potrivește cel mai bine cu abilitățile și pasiunile individuale.

Testele de inteligență sunt adesea folosite în cercetarea științifică pentru a studia legăturile dintre inteligență și diferiți factori, cum ar fi ereditatea, mediu, educația sau sănătatea mentală.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Alin Oprea neagă acuzațiile fostei soții: Este o invenție
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro