09 oct. 2023 | 16:58

Iarnă în plină toamnă, în România! E val de aer polar, prognoza meteo până la final de octombrie

Vremea Meteo
Iarnă în plină toamnă, în România! E val de aer polar, prognoza meteo până la final de octombrie
Iarnă în plină toamnă, în România! E val de aer polar, prognoza meteo până la final de octombrie

Vremea o ia razna în România și iarna pare să se instaleze mai repede decât este cazul. Meteorologii au actualizat prognoza meteo până la finalul lunii octombrie și au făcut un anunț extrem de important. Un val de aer polar va veni deasupra țării noastre și va aduce un episod de vreme rece în majoritatea regiunilor din România.

Se răcește vremea în România

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre cum va fi vremea în România în următoarele zile. De la specialist aflăm că un val de aer rece se va abate asupra țării noastre, motiv pentru care temperaturile vor scădea semnificativ.

Conform specialistului ANM, temperaturile vor fi foarte coborâte în zonele depresionare, fiind vorba chiar despre valori negative. De altfel, sunt posibile precipitații spre finalul acestei săptămâni, în special în partea de vest, centru și nord a țării.

„Rămân de interes minimele mai coborâte pe parcursul următoarelor nopți, pentru că în zonele depresionare, așa cum am înregistrat și în această dimineață, 2 grade la Târgu Lăpuș și Toplița și mâine dimineață contăm pe -2 grade în zonele depresionare, miercuri -4 grade, după care de la o zi la alta și din perspectiva minimelor, acestea vor mai crește, chiar și în capitală, de la valori în următoarele dimineți de 4…7, spre sfârșitul săptămânii ne apropiem de ceea ce înseamnă 11…15 grade Celsius.

Revin și posibile precipitații, mai ales spre finalul săptămânii, în special în partea de vest, centru și nord a țării”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Unde va ninge în România

Conform specialiștilor ANM, valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade. Acest val de aer rece va cuprinde toată țara, semn că va fi mai rece decât de obicei în toate regiunile.

Vezi și: Vremea se răceşte drastic, au apărut deja ninsorile. Când va ninge în Bucureşti

Iarna își face simțită prezența în România deja și vremea rea s-a instalat în toată țara. Primii fulgi de zăpadă deja au căzut în anumite regiuni ale țării, deși nimeni nu se aștepta la un astfel de episod acum.

Oamenii din Câmpulung Moldovenesc au experimentat cu adevărat o perioadă de iarnă. Reprezentanții unui hotel din Câmpulung Moldovenesc au publicat imagini cu prima ninsoare din acest an.

Când se încălzește vremea

Potrivit directorului ANM, episodul de vreme rece va fi unul scurt. Astfel, în doar câteva zile, ne vom bucura din nou de vreme frumoasă și călduroasă. Astfel, temperaturile se vor apropia din nou de cele de vară.

Te-ar putea interesa și: Meteorologii ANM anunță: un ciclon polar lovește România. Vremea o ia razna, unde vine gerul cu temperaturi de iarnă

Temperaturile vor crește de la o zi la alta, iar spre finalul săptămânii vor atinge valori extrem de ciudate pentru această perioadă. Astfel, vineri, în multe zone, precum și în Capitală, termometrele vor indica și 30 de grade celsius.

”Va fi o perioadă scurtă din această perspectivă pentru că deja, chiar dacă mâine înregistrăm în partea de nord, est și centru a țării o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu maxime de cel mult 12 până la 19 grade Celsius, în restul țării temperaturile se vor apropia din nou de pragul unei zile de vară, 24 de grade, inclusiv în capitală maxime de 19…21 de grade.

Temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât joi contăm pe un ecart cuprins între 19 până la 27 de grade iar sfârșitul de săptămână, ziua de vineri, să aducă valori chiar de 29 de grade, inclusiv în Capitală”, a explicat meteorologul la TV.

Vremea va fi bună până la sfârșitul lunii și nu sunt semne că iarna își va face simțită prezența serios prea curând.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ungaria pune stop la graniță. Ungurii vor să schimbe regulile în UE. Anunț de la Budapesta
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro