Un preparat „curat”, sănătos, gustos și care poate fi savurat chiar și în perioadele de post. Află, din rândurile de mai jos, cum se prepară supa de cartofi preferată de Arsenie Boca. Se pun doar câteva ingrediente simple în ea, însă are un gust unic.
Când căutăm inspirație pentru perioadele de post, cele mai sigure surse de informare sunt colecțiile de rețete ale măicuțelor și călugărilor din mănăstirile din toate colțurile țării. Dacă îți dorești să te bucuri de un preparat simplu, gustos, sănătos, fără ingrediente cu origine animală, merită să încerci această rețetă de la Mănăstirea Prislop.
Supa de cartofi preferată de Arsenie Boca este foarte simplu de făcut, nu vei avea nevoie de prea multă experiență și îndemânare în bucătărie pentru a obține un rezultat delicios.
Se pun doar câteva ingrediente simple în ea, însă are un gust unic. Vei avea nevoie de:
Te-ar putea interesa și: Descoperire senzațională sub pardoseala bisericii lui Arsenie Boca. Secretul ascuns de mănăstirea de la Prislop
Vei începe prin a curăța cartofii, care se taie apoi în cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare, și se lasă în jur de zece minute, după ce lichidul dă în clocot.
Între timp, se curață și se toacă mărunt ceapa, apoi se pune la călit în puțin ulei încins. După ce devine aurie și se înmoaie, se adaugă usturoiul zdrobit și un fir de rozmarin.
Cartofii se scurg bine și se pun peste ceapă și usturoi, după care se toarnă în vas și supa de legume caldă. Dăm în clocot și lăsăm la fiert 20 de minute, la foc mic. Compoziția se transferă în vasul unui blender și se mixează până când se obține o pastă subțire, omogenă. În acest moment, supa de cartofi poate fi servită.
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune amidon de porumb să îngroși supele și tocănițele. Folosește acest ingredient sănătos, gustul e perfect