Dacă nu știi cum să procedezi pentru a prepara cel mai bun mujdei de usturoi, ai ajuns la locul potrivit. Bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu, așa cum poate fi identificat pe rețelele sociale – a explicat cât ulei trebuie adăugat în pasta de usturoi pentru a ieși cremoasă. Iată rețeta perfectă!
Este unul dintre cele mai importante ingrediente când vine vorba despre arta culinară. Savoarea și aroma lui intensă și unică îl fac un pion câștigător pentru bucătarii din întreaga lume. Este aproape indispensabil în multe preparate asiatice, latino-americane, dar și europene.
Usturoiul poate fi încorporat crud în rețete. Multe gospodine obișnuiesc să-l prepare sub forma unei paste în care adaugă ulei de floarea-soarelui pentru a o transforma, în cele din urmă, în mujdei. Bărbosu, cum poate fi identificat pe rețelele sociale, a explicat cât ulei se folosește în acest sens.
Bucătarul a explicat că prea mult ulei încorporat în pasta de usturoi conduce la tăierea acesteia. Ca regulă de bază, bărbatul a explicat, într-un material de pe Instagram, că la 1 căpățână de usturoi se adaugă 50 de mililitri de ulei de floarea-soarelui.
Pentru un rezultat perfect, după procesul de preparare se adaugă în mujdei o lingură de oțet. Acest ingredient nu doar că va oferi pastei de usturoi aciditate, ci îi va și albi textura. La final, mujdeiul de usturoi va arăta perfect și va fi și cremos.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Citește și: Secretul celui mai bun mujdei de usturoi cu smântână. Ingredientul pe care să nu-l mai folosești
Mujdeiul de usturoi poate fi servit la masă sub formă de pastă sau poate fi încorporat direct în diverse feluri de mâncare, în funcție de gusturile și preferințele pe care le ai. Dacă vei prepara pasta potrivit rețetei prezentate mai sus, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Poftă bună!