06 oct. 2023 | 14:10

Moneda de 100 lei care se vinde acum cu 11.000 de lei. Toți românii au avut-o

Diverse
Moneda de 100 lei care se vinde acum cu 11.000 de lei. Toți românii au avut-o
Moneda de 100 lei care se vinde acum cu 11.000 de lei

O monedă de 100 de lei se vinde acum cu 11.000 de lei. Colecționari din toată țara o caută, este momentul să ne luăm pușculițele la verificat, bănuțul ne poate aduce o sumă frumoasă în buzunar.

Comoara din pușculiță

În ultimii ani, pe platformele dedicate comerțului online, secțiunile cu obiecte speciale sau de colecție au devenit gazdele unui număr impresionant de anunțuri. Cele mai multe dintre ele stârnesc interesul celor pasionați de numismatică.

Zi de zi, oameni din toate colțurile țării scot la vânzare monede sau banconote vechi, adevărate comori pentru colecționari. Astfel, pușculițele cu bănuți păstrați de ani buni se pot transforma în surse impresionante de venit.

O monedă se vinde cu 11.000 de lei online

Un astfel de exemplu este un anunț publicat pe 4 octombrie 2023 ce a făcut furori în rândul utilizatorilor. Este vorba despre o monedă în valoare de o sută de lei. Mulți români au avut-o și poate încă o mai au acasă, însă cea pentru care se cer nu mai puțin de 11.000 de lei este cea din anul 1943 pe care apare chipul Regelui Mihai.

Colecționarii care își permit o astfel de investiție sunt invitați să ia legătura cu vânzătorul, acesta precizând că are și monede de argint cu fostul monarh al țării noastre.

„Prețul este negociabil, mai am și monede de argint cu regele Mihai” – se precizează în anunțul publicat pe OLX.

Te-ar putea interesa și: Moneda comunistă de 5 lei se vinde cu o sumă fabuloasă pe OLX. O mai ai acasă?

Moneda de 100 lei care se vinde acum cu 11.000 de lei. Toți românii au avut-o

Pe aversul monedei apare inscriptia Mihai I Regele Romanilor si efigia regelui spre dreapta. Este scris și numele gravorului, H. Ionescu. Pe revers apar valoarea nominală 100 Lei și anul 1943 într-o cunună formată dintr-o ramură de laur (stânga) și una de stejar (dreapta); în partea de sus este coroana. Are un diametru de 28 de milimetri, grosime de doi milimetri și cântărește 8,5000 de grame. Este realizată din fier placat cu nichel.

Te-ar putea interesa și: Moneda românească de 20 de lei din 1991 se vinde cu o sumă fabuloasă. O mai ai acasă?

Premieră în SUA

Peste Ocean, o monedă a scris istorie. În 2022, Trezoreria SUA a emis o monedă de 25 de cenţi cu efigia poetei Maya Angelou – prima femeie de culoare ce apare pe acest ban.

„De fiecare dată când reproiectăm monedele noastre avem şansa să spunem ceva despre ţara noastră – ce valorificăm şi cum am progresat ca societate”, a spus Janet Yellen, sceretarul Trezoreriei.

În viitorul apropiat, este posibil ca preşedintele Andrew Jackson să fie înlocuit de pe bancnota de 20 de dolari cu aboliţionista şi activista afro-americană Harriet Tubman, care a salvat sclavi prin programul Underground Railroad.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro