06 oct. 2023 | 11:52

Volodimir Zelenski, prima vizită oficială în România de la izbucnirea războiului. Când va sosi în țara noastră

Politică
Volodimir Zelenski, prima vizită oficială în România de la izbucnirea războiului. Când va sosi în țara noastră
Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis Sursă foto: president.gov.ua

Veste de ultimă oră venită din Ucraina! Potrivit unor surse oficiale, președintele Volodimir Zelenski are programată o vizită în România pe data de 10 octombrie. Această vizită ar reprezenta o premieră, fiind prima sa vizită oficială în România, de la invazia Rusiei în Ucraina. Ce schimbări ar putea avea loc?

Scopul venirii lui Volodimir Zelenski în România

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se pregătește să efectueze o vizită oficială în România, pe data de 10 octombrie, fiind marcat un moment istoric. Liderul ucrainean ar veni pentru prima dată în România de la declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina, ceea ce pentru România, acest ges are o semnificație aparte.

Cu toate că planurile pentru această vizită sunt în curs de desfășurare, situația actuală în regiune poate schimba oricând programul șefului statului ucrainean. Astfel, confirmarea oficială a vizitei va fi dată în ultimul moment, în funcție de evoluția evenimentelor.

Această vizită are loc pe fondul sprijinului constant pe care România l-a acordat Ucrainei în timpul crizei din regiune. Bucureștiul a desfășurat negocieri și a adoptat o poziție de compromis în legătură cu importul de cereale din Ucraina, spre deosebire de pozițiile mai dure adoptate de alte țări precum Polonia, Ungaria și Slovacia.

Președintele Ucrainei și Klaus Iohannis, o nouă întâlnire importantă

Președintele Klaus Iohannis și omologul său ucrainean s-au întâlnit în repetate rânduri pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei. Ultima întâlnire a avut loc pe 20 septembrie, cu ocazia reuniunii ONU, iar cei doi lideri au semnat o Declarație comună cu privire la integrarea euroatlantică a Ucrainei.

În această declarație, președintele Iohannis a reafirmat angajamentul României de a susține Ucraina în eforturile sale de integrare în comunitatea euroatlantică.
Vizita președintelui Zelenski în România reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări și subliniază sprijinul continuu acordat Ucrainei în contextul regional complex.

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Ucrainei

Reamintim că România și-a arătat pe tot parcursul războiului sprijinul față de Ucraina, astfel că, pe data de 24 august 2023, cu ocazia celebrării Zilei Independenței Ucrainei, președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis o scrisoare omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, în care a reafirmat angajamentul ferm al României de a fi alături de Ucraina în lupta sa pentru independență și integritate teritorială.

În scrisoare, președintele Iohannis și-a exprimat aprecierea sa pentru curajul și hotărârea poporului ucrainean în apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale în fața agresiunii ruse.

El a reconfirmat sprijinul ferm, constant și multidimensional al României pentru Ucraina și a asigurat că țara noastră va rămâne alături de Ucraina „până la victoria împotriva agresiunii, eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei în frontierele sale internațional recunoscute și mai departe în procesul de refacere și reconstrucție a țării”.

Astfel, prin această vizită oficială a liderului ucrainean, precum și prin sprijinul anterior exprimat față de țara agresată, relația solidă dintre cele două țări continuă să se dezvolte în contextul amenințărilor la adresa securității regionale și subliniază importanța colaborării strânse între ele.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Pâinea care poate face ravagii în organism. Teoretic, e foarte sănătoasă
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro