06 oct. 2023 | 13:02

Curs valutar BNR 6 octombrie 2023. Ce cotație are moneda euro astăzi

Economic
Curs valutar BNR 6 octombrie 2023. Ce cotație are moneda euro astăzi
Curs de schimb BNR 6 octombrie 2023. Datele privind evoluția monedelor de circulație internațională, actualizate la ora 13:00.

Banca Națională a României (BNR) va actualiza cursul de schimb în cazul principalelor monede de circulație internațională vineri, 6 octombrie 2023, la ora 13:00. Reprezentanții instituției bancare vor face publice valorile atinse de monede. Ce cotație atinge euro astăzi, potrivit datelor actualizate.

UPDATE 6 octombrie, ora 13:02: Cum arată datele actualizate de BNR privind cursul de schimb al principalelor monede de circulație internațională

Curs valutar BNR 6 octombrie 2023: euro

1 euro = 4,9631 lei (-0,0069; -0,14 %)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de 4,9631 lei, alături de o variație negativă de (-0,0069 lei).

Curs valutar BNR 6 octombrie 2023: dolar

1 dolar = 4,7028 lei (-0,0265; -0,56 %)

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de 4,7028 lei, alături de o variație negativă de (-0,0265 lei).

Curs valutar BNR 6 octombrie 2023: liră sterlină

1 liră sterlină = 5,7415 lei

Curs valutar BNR 6 octombrie 2023: rublă rusească

1 rublă rusească = 0,0479 lei

Știre inițială

Curs de schimb BNR 6 octombrie 2023

În fiecare zi lucrătoare a săptămânii, reprezentanții BNR actualizează datele financiare privind cursul valutar în cazul principalelor monede de circulație internațională, cum ar fi euro, dolarul, lira sterlină și rubla rusească. Și vineri, 6 octombrie 2023, cursul de schimb al monedelor menționate va fi actualizat.

Datele ce urmează să fie actualizate vineri, 6 octombrie 2023, la ora 13:00, vor dezvălui evoluția monedelor de circulație internațională, inclusiv în cazul rublei rusești, date fiind circumstanțele economico-geo-politice actuale.

Cu cât au crescut salariile în România

În ceea ce privește România, situația economică se află sub multe semne de întrebare, potrivit analiștilor în domeniu. La începutul lunii octombrie 2023, salariul minim pe economie a fost majorat de la suma de 3.000 de lei la suma de 3.300 de lei brut.

Astfel, angajații remunerați cu salariul minim pe economie vor primi în mână, începând din octombrie 2023, 2.079 lei față de 1.898 lei, cât se încasa până la intrarea în vigoare a măsurii luate de Guvern. Dacă salariații se pot bucura, firmele sunt nemulțumite de faptul că decizia a fost luată de pe o zi pe alta.

De ce au fost nemulțumite firmele

Majorarea salariului minim pe economie este programată, de obicei, pentru început de an. Nu la fel s-a întâmplat în cazul de față, când Guvernul a decis să introducă măsura începând din octombrie 2023 pentru salariții cu venituri minime pe economie.

„Este greșit ca această majorare să fie implementată într-un timp atât de scurt, mai sunt trei zile până la aplicare. Practic, mâine, toate companiile ar trebui să actualizeze toate contractele pentru angajații remunerați cu salariul minim”, a punctat directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, Radu Burnete, la sfârșitul lui septembrie 2023.

Trebuie precizat că lucrătorii din domeniile construcții și agricultură se confruntă cu o amânare a majorării veniturilor minime lunare. Asta pentru că, spun unele voci, liderii politici ar fi ajuns la concluzia că ar fi pierdut bani. În construcții, salariul minim rămâne astfel de 4.000 de lei.

Ce se întâmplă cu rata inflației

Guvernatorul BNR a făcut ultimele precizări referitoare la evoluția inflației în România la începutul lui septembrie 2023. Oficialul a precizat că țara noastră ocupă locul 9 în topul statelor europene care se confruntă cu o inflație crescândă. Ne menținem pe cea mai bună poziție la nivel regional, a oferit asigurări Mugur Isărescu.

Analiștii BNR estimează că, la finalul anului 2023, rata inflației va atinge 7,5%. La finalul anului 2024, datele ar indica o inflație ce ar urma să scadă la 4,4%, potrivit prognozei prezentate de oficialul BNR.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Nativii care nu lasă nimic de la ei. Compromisul le e necunoscut
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România de la 1 ianuarie 2025
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro