Supa de pui cu găluște este considerată un adevărat medicament. Sunt multe rețete de supă cu găluște însă nu toate gospodinele reușesc să le prepare, iar dificultatea constă, de regulă, în prepararea găluștelor. Uită de bicarbonat sau de praful de copt în găluște. Pontul bucătăresei Gina Bradea te va ajuta să prepari cea mai bună supă de găluște!
Pentru ca găluștile să iasă pufoase, trebuie să ții cont de anumite secrete. Rețeta este simplă și nu ai nevoie de bicarbonat de sodiu sau de praf de copt în prepararea găluștelor din griș. Va rezulta o supă aurie și gustoasă, dar nu în ultimul rând, sănătoasă. Gina Bradea dă pontul pentru cea mai bună supă de găluște.
Mai întâi se pune carnea de găină la fiert în apă rece, cât să acopere carnea. Apoi se adaugă o lingură rasă de sare. Se pune capacul și se lasă la fiert la foc mare, să dea în clocot cam cinci minute. Se aruncă apoi prima apă, se spală cratița și bucățile de carne de toată spuma care se adună.
Se pune apoi apa caldă și se lasă la fiert până se dă în clocot, după care se pun legumele. Apa trebuie să le acopere și pe ele. Se reduce apoi focul, se adaugă acum și un ardei iute, pentru cine dorește.
Acum să trecem la prepararea găluștelor perfecte. Se folosește: un ou, 2 linguri de untură de pasăre, unt sau ulei, trei linguri de griș. Prima dată se separă albușul de gălbenuș, apoi se pune puțină sare peste gălbenușuri și se lasă la o parte pentru a-și intensifica culoarea. Albușul se bate spumă.
Se adaugă untura topită peste gălbenușuri, amestecând la fel ca la maioneză. Se răstoarnă peste albuș și se amestecă ușor. Se adaugă apoi grișul, în ploaie, și se amestecă bine. Se lasă aluatul de găluște la o parte pentru ca el să se umfle și să se lege mai bine. Fierberea se face la foc mic, în oala acoperită cu capac sau în oala cu presiune.
Se fac găluștele și se pun în supă, folosindu-se două linguri pentru a le da o formă frumoasă. Ele se fierb în supă. Se lasă până sunt bine fierte. Când sunt în interior bine fierte, atunci găluștele sunt gata.