25 sept. 2023 | 16:02

Bani mai mulți pentru acești elevi din România. Se întâmplă din acest an școlar

Social
Bani mai mulți pentru acești elevi din România. Se întâmplă din acest an școlar
Bursele scolare sunt mai mari in acest an scolar

Se dau bani mai mulți pentru acești elevi din România, iar asta se întâmplă din acest an școlar. Bursele de merit pentru elevi au fost crescute de către autorități. Așadar, care sunt condițiile necesare pentru a beneficia de 450 de lei.

Bani mai mulți pentru elevi. Ce burse se acordă în anul școlar 2023-2024

Bursele de merit în anul școlar 2023-2024 au crescut după ce Guvernul a decis asta. Noua lege a învățământului preuniversitar a fost publicată în monitorul oficial.

Astfel, legea prevede schimbări substanțiale în ceea ce privește valoarea burselor pentru elevi. Astfel, începând cu data de 3 septembrie, bursele pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal au fost mărite.

Bursa de merit a crescut la 450 de lei pe lună pentru anul școlar 2023-2024, cu 200 de lei mai mult decât în anul școlar precedent.

Citește și: Care este structura anului șolar 2023-2024

De ce se acordă burse de merit

Conform ministerului Educației, bursa de merit este o formă de stimulare a performanței elevului și este acordată pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, cu respectarea criteriilor și condițiilor stabilite de lege.

În cazurile în care vor fi elevi cu aceeași medie cu cel încadrat pe ultimul loc, lista de beneficiari se va extinde, cu scopul de a fi încadrați toți cei cu medii egale.

De asemenea, pentru a beneficia de bursa de merit de la stat, elevii din învățământul preuniversitar trebuie să aibă nota 10 la purtare în anul anterior de studii și, binențeles, să promoveze la toate disciplinele.

De asemenea, bursa de merit se va acorda inclusiv elevilor de clasa a IX-a, luându-se în calcul situația școlară pe care au avut-o la finalul clasei a VIII-a.

O altă prevedere importantă a legii este aceea că elevii vor primi bursă de merit în anul școlar 2023-2024 numai în cazul în care au maxim 20 de absențe nemotivate în anul școlar precedent.

Citește și: Ce valoare au bursele școlare în 2023

Burse elevi anul școlar 2023-2024

Burse de merit sunt acordate și pentru elevii care au obținut premiul I la concursurile școlare naționale recunoscute de Ministerul Educației, în cazul în care acestea nu au fost finanțate de Ministerul Educației, câștigătorii medaliilor de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice, precum și alte categorii de elevi cu performanțe educaționale, artistice sau sportive în conformitate cu prevederile metodologiei-cadru.

-Bursă de excelență olimpică I- între 750 și 3000 de lei

-Bursă de excelență olimpică II- 700 de lei

-Bursă de merit- 450 de lei

-Bursă socială- 300 de lei

-Burse pentru mame minore– 700 de lei.

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Maioneza fără ouă. E ieftină și delicioasă
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
Oana Pellea o face praf pe Alina Ceușan: Câtă lipsa de bun simț, educație, cât prost gust, câtă vulgaritate
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro