23 sept. 2023 | 16:14

Câte ore muncesc românii pe săptămână în comparație cu nemții sau olandezii. Diferențele sunt colosale

News
Câte ore muncesc românii pe săptămână în comparație cu nemții sau olandezii. Diferențele sunt colosale
Cate ore muncesc romanii pe saptamana in comparatie cu nemtii sau olandezii

Iată câte ore muncesc românii pe săptămână, în comparație cu nemții sau olandezii! Eurostat a făcut public ultimul studiu în care arată cât de mult se muncește în Europa.

Câte ore muncesc românii pe săptămână în comparație cu nemții sau olandezii

Așadar, Eurostat a făcut public ultimul studiu care arată cât de mult muncesc europenii. Astfel, am aflat că românii sunt printre cei mai muncitori europeni, dacă ţinem cont de numărul de ore petrecute la serviciu. Săptămânal, stăm la serviciu peste 40 de ore, cu 3 ore peste media Uniunii Europene, şi cu 7 ore mai mult decât locuitorii Ţărilor de Jos.

Cu toate acestea, veniturile angajaților români sunt departe de cele ale nemților, de exemplu. Aproape jumătate dintre români sunt nemulţumiţi de salariul pe care îl primesc la final de lună. A fost și cazul lui Radu Pârvan, român stabilit acum în Germania. I s-a ivit o ocazie să muncească mai puțin, pe bani mai mulți, așa că nu a stat pe gânduri. Citește și Câți euro câștigă pentru o oră de muncă pe câmp un român plecat în Suedia: „12 ore pe zi, 6 zile pe săptămână!”

Cate ore muncesc romanii pe saptamana in comparatie cu nemtii sau olandezii

Cate ore muncesc romanii pe saptamana in comparatie cu nemtii sau olandezii

Românii muncesc mai mult, chiar și fără ore suplimentare

„Mi-am dat seama că posibilităţile mele de dezvoltare erau destul de limitate (…) și cumva a apărut o oportunitate de a lucra la o firmă în Germania. Programul de lucru începe la 9 şi se termină la 5. Eu la 5 şi 10, 5 şi un sfert sunt ultimul care părăsesc biroul că eu aşa sunt obişnuit. În Bucureşti nu ştiu dacă ajungeam acasă mai repede de 7 sau 8, ceea ce scurta timpul personal (…) destul de mult, asta în condiţiile în care programul se termina la 6”, povestește Radu.

În România se muncește săptămânal peste 40 de ore. La fel de mult ca noi muncesc şi bulgarii. Cea mai scurtă săptămână de lucru o au locuitorii din Ţările de Jos – un pic peste 33 de ore. Asta în timp ce media la nivel de Uniune Europeană este de 37,5 ore lucrate pe săptămână. Citește și Veste importantă pentru angajații din România. Cât a scăzut salariul mediu net

Calitate, nu cantitate

Europenii muncesc mai puțin, dar cu mai mult spor. O spune Alexandra Colceru, specialist comunicare platformă online de recrutare: „Codul Muncii ne reglementează modul în care muncim şi anume modul în care arată un program full time de lucru. (…) Ca valoare a muncii, ea este mai scăzută decât în ţările din Vest”. De aceeași părere este și Corina Diaconu, specialist HR.

„Sunt situaţii în care se stă peste program şi se fac ore suplimentare, însă nu există productivitate şi situaţii în care, repet, putem munci 6 sau 7 ore şi să realizăm ceea ce trebuia să facem în programul obișnuit de lucru. (…) Ce contează cel mai mult este cât de bine ne facem munca”.

Digisport.ro
După 3 ani și jumătate de amenințări și vorbe "grele", au bătut palma pentru "împăcarea anului". "Asta i-am zis!"
Stirile PROTV
Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
ProActual
Imagini RARE cu soția lui Marcel Ciolacu!!! Roxana și soțul său sunt împreună de aproape 30 de ani
EVZ.ro
Idilă ca în telenovele, în lumea mondenă a Capitalei. Alex Bodi, Cristian Costin și Meko, implicați
Spynews.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
PRO TV
Influencerul Adrian "Elicopter de luptă" a fost prins beat la volan, după ce a fugit de poliție în Pitești! Fratele tânărului, arestat pentru ultraj
Adevarul
Culisele clipului realizat de Mr Beast, cel mai cunoscut YouTuber din lume, la Salina Turda. De ce nu a spus unde este și cât l-a costat chiria spațiului
BZI.ro
Iulia Vântur și Salman Khan, amenințați cu moartea! Prietenul cel mai bun al actorului a fost ucis!
Viva.ro
Wow! Cum arată Elena Gheorghe nemachiată și fără filtre de înfrumusețare: „Să nu ziceți că mă arăt doar când sunt frumos aranjată”
Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Trucul matematic prin care poți afla vârsta unei persoane. Trebuie doar să știi ultima cifră a numărului de telefon
Click.ro
Războiul din umbră care ar putea arunca Rusia într-o criză economică. Amenințarea Arabiei Saudite
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Iarna vine mai devreme. Ultima prognoză de la ANM
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Șoferii cu mașini pe benzină și motorină vor plăti mai mult. Se aplică de azi, 15 octombrie
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Când începe sezonul 14 Chefi la Cuțite. Premiera este mai aproape decât te aștepti
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro