23 sept. 2023 | 15:52

Ce trebuie să faci cu cartofii pentru piure după ce i-ai scos din apă. Secretul pentru a ieși pufos și cremos

Utile
Ce trebuie să faci cu cartofii pentru piure după ce i-ai scos din apă. Secretul pentru a ieși pufos și cremos

Piureul este una dintre cele mai folosite garnituri. Foarte multe gospodine își doresc să obțină un piure gustos și cremos. Există un truc care te va putea ajuta să obți piureul dorit! Iată ce trebuie să faci!

Cum poți obține piureul perfect de cartofi?

Piureul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate. Acesta fie poate fi consumat ca și garnitură pentru friptură, sau fie simplu. Există și un truc pe care dacă-l puneți în aplicare veți putea obține cel mai cremos piure de cartofi.

Citește și: Trucul banal pentru cel mai pufos piure de cartofi. Ce să faci după ce scurgi apa, aproape nimeni nu face asta

”Cel mai mare inamic al piureului este apa”

Primul pas constă în curățarea cartofilor. După ce i-ați curățat de coajă, îi puteți tăia în cubulețe și îi puteți pune la fiert. Când aceștia au fiert, este indicat să-i scurgeți de apă.

”Cel mai mare inamic al piureului este apa. Apa nu are gust, fraților. Îi pui la scurs, timp de 2-3 minute. Multă lume greșește când face piure. Ca să-ți iasă bun piureul trebuie să încorporezi grăsimea ca la maioneză.”, susține bucătarul Bărbosu.

Citește și: Trucul pentru a da o savoare senzaţională piureului de cartofi. Ingredientul de aur pe care îl adăugă bucătării de top

Cu ce putem înlocui apa?

Pentru realizarea piureului putem opta pentru folosirea unor cubulețe de unt sau pentru folosirea smântânii de gătit. Pentru a nu da greș cu rețeta, este important să fierbeți smântână de gătit înainte.

”Grăsimea mea constă în niște unt și în loc de lapte, eu nu pun lapte la piure, pun smântână lichidă. Pun oleacă de smântână lichidă. Am încălzi-o, da?! Să fie caldă și amestecăm. După ce am încorporat smântâna lichidă, pun unt. După ce s-a topit untul, punem iar smântână, după care iar punem unt. Uite ce cremos este! Și nu l-am batut prin blender.”

Bucătarii profesioniști susțin că nu toate tipurile de cartofi sunt potriviți pentru o astfel de rețetă. Este recomandat să eviți cartofii roșii și foarte mari. Nici folosirea unui aparat electrocasnic nu este recomandată.

Piureul tău va fi unul cleios și nu va avea deloc aer în cazul în care vei apela la o mașinărie specială. Desigur că o să reușești să salvezi puțin timp în bucătărie, dar cu siguranță invitații tăi vor rămâne nemulțumiți de preparat.

Citește și: Trucul pentru a da o savoare senzaţională piureului de cartofi. Ingredientul de aur pe care îl adăugă bucătării de top