22 sept. 2023 | 08:24

Momente de panică într-un liceu din Cluj, după ce telefonul unui elev a explodat în timpul orelor. Video

News
Momente de panică într-un liceu din Cluj, după ce telefonul unui elev a explodat în timpul orelor. Video
Telefonul a luat foc pe bancă

Un incident incredibil a avut loc la un liceu din Cluj-Napoca, în care telefonul unui elev a explodat în mod neașteptat, generând momente de panică în rândul elevilor și al cadrelor didactice. Scenele tensionate au fost filmate de un alt elev și au ajuns imediat virale.

Pericolul uriaș din buzunarele noastre

În imaginile surprinse de unul dintre elevi, se poate vedea cum, într-un interval de doar câteva secunde, întreaga sală de clasă s-a umplut de fum dens, forțând evacuarea de urgență a elevilor și a personalului școlar.

Cu toate acestea, în ciuda situației alarmante, norocul a fost de partea tuturor, deoarece nicio persoană nu a suferit răni în urma incidentului. Dispozitivul în cauză, un smartphone, a fost găsit pe bancă după ce flacăra inițială a fost stinsă în siguranță de către cadrele didactice.

Cu toate acestea, telefonul a fost complet distrus în urma exploziei și a flacărei generate.  Momentan, nu se cunoaște modelul telefonului explodat, însă se va demara o anchetă pentru a afla cauza exactă a acestui incident care se putea sfârși tragic. Vezi imaginile aici.

Cazul din Cluj nu este unul izolat, astfel că, în 2017, un tânăr din București a avut parte de un accident în urma căruia a suferit răni grave la nivelul corpului.
Acesta primise un telefon mobil fabricat în Chima de la bunicii săi. Nimic nu prevestea un accident care avea să-l rănească și să piardă telefonul primit cadou, dar din păcate, inevitabilul s-a produs.

Un elev din București a cerut despăgubiri de 1.000.000 de euro după explozia unui telefon

Potrivit declarațiilor ulterioare, în momentul exploziei, lichidul periculos din baterie a curs rapid, provocând arsuri serioase pe întreaga coapsă a băiatului, precum și la nivelul degetelor de la picior.

Diriginta elevului a intervenit prompt, alertând serviciul de urgență, iar adolescentul a fost transportat rapid la spital, acolo unde a primit îngrijiri medicale imediate.

Potrivit declarațiilor medicilor, băiatul a suferit arsuri de gradul doi și trei pe întregul picior stâng și la nivelul degetelor, fiind necesară o intervenție medicală de specialitate și un proces de recuperare pe termen lung pentru a-i restabili sănătatea și mobilitatea.

În urma acestui incident tragic, părinții adolescentului au decis să acționeze în justiție și au depus o plângere la Poliție. Ei intenționează să dea în judecată operatorul de telefonie mobilă de la care au cumpărat telefonul mobil după cercetări.

Cu toate acestea, faptul că dispozitivul a fost fabricat în China generează dificultăți suplimentare în procesul de tragere la răspundere a producătorului.

„La un moment dat a simțit o explozie în buzunarul în care se afla telefonul și a început să-l ardă cumplit, simțind cum i se scurge pe picior un lichid foarte fierbinte.

A încercat cu mâna dreaptă să scoată telefonul din buzunar, însă acidul care se scursese din telefon l-a ars, astfel că nu a putut să mai pună mâna, degetele fiindu-i arse.

În timp ce striga după ajutor, datorită durerii cumplite, a ieșit alergând din clasă, iar un coleg mai curajos a reușit, cu eforturi considerabile, să îi dea jos pantalonii, întrucât aceștia se lipiseră de piciorul său, practic se lipiseră de piele”, se arată în plângerea depusă de mama tânărului, care a solicitat despăgubiri de 1 milion de euro.

 

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Iubitul Elenei Udrea, decizie radicală. Cum va fi afectat copilul cuplului
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Cetățenii vor fi notificați de ANAF
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro