18 sept. 2023 | 13:31

Mai mulţi bani pentru români. La ce valoare ajung tichetele de masă după 1 ianuarie 2024

News
Mai mulţi bani pentru români. La ce valoare ajung tichetele de masă după 1 ianuarie 2024
Românii vor primi mai mulți bani odată cu majorarea tichetelor de masă

Vești bune pentru românii care, pe lângă salariu, primesc și tichete de masă. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, 18 septembrie, după ședința BPN, că, de la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor de masă va crește se va majora. La ce sumă va ajunge, dar și ce decizie s-a luat în cazul bugetarilor cu venituri de peste 8.000 de lei.

Crește valoarea tichetelor de masă

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat o nouă mărire a valorii tichetelor de masă oferite, de angajatori, salariaților. După majorarea de la 1 august 2023, atunci când acestea au crescut de la 30 la 35 de lei, urmează că, din prima zi a anului următor, un bon de masă să valoreze 40 de lei.

Așadar, de la 1 ianuarie 2024 şi până în septembrie 2024 valoarea nominală a unui tichet de masă de 40 lei, conform proiectului de OUG pentru modificarea Legii nr. 165/2018, ceea ce înseamnă că pentru cele 22 de zile lucrate, valoarea va fi de 880 lei.

Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Oficialul din Guvern a spun că tichetele de masă nu vor fi impozitate în conformitate cu noile măsuri de austeritate care ar urma să fie adoptate săptămâna aceasta.

Totodată, însă, a ținut să precizeze că românii care realizează venituri nete mai mari de 8.000 de lei nu vor mai putea beneficia de această măsură.

”La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei.

”Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Mai mulţi bani pentru aceşti români. Marcel Ciolacu a făcut anunţul, este vorba de o mărire cu 50%

Problema comisioanelor

Există însă și câteva probleme în ceea ce privește aceste tichete care vor trebui să se rezolvate cât mai repede, potrivit premierului.

”Marea problemă în cazul acestora este că la emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect.

Mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețurile alimentelor. Iar soluția este să stăm la masă și să hotărâm. Urmează să facem asta astăzi” a mai spus șeful Executivului.

Tichete de masă sunt acordate de către angajator pentru fiecare zi lucrată, adică din numărul de zile lucrătoare din lună se scad: zilele de concediu medical, cele de concediu de odihnă, zilele libere plătite, în cazul unor evenimente familiale deosebite, zilele în care sunt delegați sau detașași în afara localității în care își au locul permanent de muncă și primesc indemnizație de delegare sau de detașare, sau absentează.

Citește și: 3.300 de lei de la stat pentru aceşti români. Banii vor intra pe card, de la 1 octombrie 2023

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Iubitul Elenei Udrea, decizie radicală. Cum va fi afectat copilul cuplului
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro