13 sept. 2023 | 20:25

Singurul cuvânt din Biblie care are 16 litere. Ce semnificație are, de fapt

Diverse
Singurul cuvânt din Biblie care are 16 litere. Ce semnificație are, de fapt
"Maherșalalhașbaz" este folosit ca un nume profetic pentru fiul profetului Isaia

Biblia este o carte voluminoasă, structurată în două secțiuni denumite „testamente” de către creștini. Deși multe persoane au răsfoit măcar o dată paginile ei, este posibil ca foarte puține să-și aducă aminte de un nume format din 16 litere care se găsește în ea. Este singurul de acest fel și are o semnificație specială.

Care este cuvântul din Biblie care are 16 litere

Cuvântul „Maherșalalhașbaz” este unul neobișnuit și puțin cunoscut în limba română. Acest cuvânt este de origine ebraică și apare în Biblia ebraică sau Vechiul Testament, mai precis în Cartea lui Isaia, capitolul 8, versetul 1-4.

Aici, cuvântul „Maherșalalhașbaz” este folosit ca un nume profetic pentru fiul profetului Isaia și a soției sale, cu scopul de a transmite un mesaj important pentru poporul evreu din acea perioadă.

Numele în sine are o semnificație profundă, care se poate traduce aproximativ ca ”rapidă este prada, iute este prada” sau „Cel care aduce vestea căderii”.

Acest nume a fost dat copilului ca un semn al avertismentului lui Dumnezeu pentru Israel cu privire la evenimentele dramatice care urmau să se petreacă în viitorul apropiat.

Pentru a înțelege mai bine contextul cuvântului „Maherșalalhașbaz” și semnificația sa, este important să aruncăm o privire la mesajul profetic al lui Isaia din Cartea Isaia.

În acea perioadă, Israelul se confrunta cu amenințări și pericole din partea altor națiuni, iar Dumnezeu i-a vorbit lui Isaia pentru a-i avertiza pe israeliți că vor trece prin perioade dificile din cauza neascultării lor față de Dumnezeu.

Ce semnifică numele special din Biblie

Numele „Maherșalalhașbaz” a fost dat copilului pentru a aminti poporului israelit că asupra lor se va abate o judecată rapidă și imediată din partea lui Dumnezeu din cauza păcatelor lor. Acesta era un avertisment solemn că evenimentele vor avea loc repede și fără întârziere.

Te-ar putea interesa și: Fraza din Biblie care se repetă de 365 de ori. Nici credincioşii adevăraţi nu au habar

În final, cuvântul „Maherșalalhașbaz” este un exemplu interesant de cum limbajul și numele pot avea semnificații profunde și simbolice în context religios și cultural.

Acest nume rămâne unul dintre cele mai notorii exemple de nume profetice din Biblie, amintindu-ne de mesajele profunde pe care Dumnezeu le-a transmis prin profeții săi în timpurile antice.

Principalele curiozități ale Bibliei

Cu peste 5 miliarde de exemplare vândute și distribuite în întreaga lume, Biblia este de departe cea mai bine vândută carte din istorie.

De asemenea, Biblia a fost tradusă în peste 3.000 de limbi și dialecte, făcând-o accesibilă unui public extrem de divers.

Află și: Profeția din Biblie care se adeverește în 2023: ”au secat râurile”

Biblia este împărțită în două mari părți, Vechiul Testament și Noul Testament. Vechiul Testament conține cărți care au fost scrise înainte de nașterea lui Isus Cristos, în timp ce Noul Testament conține în principal învățăturile și istoria creștinismului timpuriu.

Biblia a fost scrisă de mai mulți autori, inclusiv profeți, apostoli, regi și lideri religioși. Acești autori au trăit în perioade diferite și în regiuni diferite ale lumii antice.

Biblia conține o gamă largă de genuri literare, inclusiv poezie, proză, istorie, profetie, evanghelie și epistole.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Ciocolata Dubai, desertul devenit cunoscut pe toată planeta. O prepari în câteva minute
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Codul Rutier 2024. Limită impusă pentru șoferii cu permis auto Categoria B
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș acasă când plecat pe Drumul Zeilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro