03 sept. 2023 | 12:40

În cât timp se bea cafeaua după preparare. Atenţie, devine periculoasă apoi!

Diverse
În cât timp se bea cafeaua după preparare. Atenţie, devine periculoasă apoi!
Cand ne poate face rau cafeaua

Cafeaua, una dintre cele mai folosite băuturi de pe pământ, este aceea cu care marea majoritate a românilor își încep ziua. Fiind o băutură atât de folosită, cercetătorii au căutat și descoperit noi lucruri despre cafea. În cât timp se bea cafeaua după preparare. Atenţie, devine periculoasă apoi!

În cât timp trebuie să bei cafeaua pentru a te bucura pe deplin de gustul și aroma ei. Când ne poate face rău cafeaua

Cafeaua este băutura cu care sute de milioane de oameni își încep ziua. Cafeaua aduce bucurie și este o băutură esențială pentru mulți dintre noi.

Chiar și așa, pentru a ne putea bucura pe deplin de savoarea ei, este neapărat să știm cum să o bem, astfel încît să nu ne facă rău. Cercetătorii au descoperit că există un timp anume în care aceasta trebuie băută.

Timpul influențează cafeaua

De asemenea, timpul de consum al cafelei influențează în mod semnificativ savoarea și aroma ei, mai arată oamenii de știință.

De regulă, cafeaua ar trebui consumată imediat după ce este pregătită, pentru a experimenta întru totul intensitatea gustului și a aromei sale. Chiar și așa, există variații precum cafeaua infuzată la rece, care păstrează calitățile sale de-a lungul unui interval mai lung.

Românii, însă, preferă cafeaua neagră la filtru, care se remarcă printr-o preparare facilă și, în absența laptelui, poate menține calitățile sale timp de o zi întreagă. Însă, esența sa aromatică se evaporă în doar jumătate de oră de la expunerea la aer.

Cafeaua făcută prin infuzare la rece

O altă alegere răspândită printre consumatori este cafeaua pregătită prin infuzarea la rece, aceasta putând fi menținută timp de aproximativ 12 ore după preparare.

În ceea ce privește cafeaua care se obține prin folosirea presei franceze, aceasta poate fi savurată timp de o zi întreagă fără probleme.

Probleme pot apărea atunci când consumăm cafea depozitată pe termen lung, existând anumite potențiale riscuri pentru sănătate, iar printre acestea cel mai notabil este reprezentat de mucegai. Ținând cont de faptul că cafeaua conține o proporție semnificativă de apă, această umiditate poate duce la apariția mucegaiului.

Cafeaua cu mucegai ne poate aduce boli grave

Alimentele contaminate cu mucegai au potențialul de a declanșa reacții alergice sau chiar afecțiuni grave, cum ar fi infecțiile fungice, atunci când este consumat.

De asemenea, cafeaua stocată pe termen lung poate suferi deteriorări prin expunerea la aer și lumină, chestii care conduc la oxidarea conținutului de grăsime și, în anumite situații, la generarea de acrilamidă.

Aceasta din urmă este o substanță chimică formată în timpul procesului de prăjire, și care poate afecta sănătatea în doze semnificative.