Probabil și tu obișnuiești să consumi castraveți în sezonul cald. Dacă până acum presărai sare deasupra lor, înainte de a-i mânca, s-ar putea ca acest obicei să ți-l schimbi. Specialiștii au explicat care este motivul pentru care nu ar trebui să procedezi astfel.
Castravetele este una dintre cele mai consumate legume, mai ales în timpul sezonului cald, când temperaturile ating valori foarte ridicate, iar organismul are nevoie de multă hidratare. Poți să îl culegi direct din grădina ta sau poți să îl cumperi de la magazinul alimentar, piață sau supermarket.
Pe timp de vară, castravetele adăugat în salate, sandvișuri, boluri de orez și chiar și la cocktailuri este curcubeu pe cerul gurii. Mulți optează pentru salate de vară în această perioadă a anului, în timp ce alții preferă să consume castravetele exact așa cum este, în forma lui naturală.
Și tu obișnuiești să presari sare peste feliile de castravete, înainte de a le mânca? Specialiștii spun că acest lucru nu este neapărat bun. Leguma ar trebui consumată în forma sa crudă, fiindcă sarea adăugată peste ea neutralizează beneficiile sale, potrivit romaniatv.net.
Castravele oferă hidratare corpului. Sarea, însă, conduce la retenția de apă în organism, dar și la creșterea volumului de fluide din corp. Astfel, consumând castraveţi proaspeţi cu sare neutralizăm beneficiile acestor legume cu un ingredient nepotrivit.
În altă ordine de idei, castravetele este sărac în calorii, astfel încât este dificil să mănânci prea mult încât să îți afecteze masa corporală. Cu toate acestea, specialiștii nu recomandă un consum excesiv de castrați, pentru a nu provoca disconfort la nivelul organismului.
Dacă mănânci o cantitate exagerată de castraveți, indiferent care este motivul, riști să te confrunți cu dureri de stomac semnificative, spun specialiștii în domeniul sănătății.
O jumătate de cană de felii de castravete conține: 8 calorii, mai puțin de 1 gram de proteine, mai puțin de 1 gram de grăsimi, 2 grame de carbohidrați, mai puțin de 1 gram de fibre și 1 gram de zahăr.
Castraveții sunt bogați în antioxidanți, prezenți mai ales în coaja legumei. Acești compuși ajută organismul uman să proceseze și să elimine radicalii liberi, procese care joacă un rol important în reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni precum cancer, boli de inimă sau diabet.
În plus, castravetele este bogat și în potasiu, mineralul contribuind la procesele de comunicare dintre celulele corpului, la contractarea mușchilor, dar și la buna funcționare a rinichilor. Fără suficient potasiu, riști să ai probleme cu tensiunea arterială și cu inima.