25 aug. 2023 | 10:51

Nu mai pune nucă în magiunul de prune. Ingredientul care îi dă un gust şi mai bun, va ieşi foarte aromat

Sfaturi Culinare
Nu mai pune nucă în magiunul de prune. Ingredientul care îi dă un gust şi mai bun, va ieşi foarte aromat

Gospodinele știu că gemurile preparate în casă sunt cele mai gustoase, însă nu toate știu și care este ingredientul pentru ca gemul de prune să iasă perfect. Vezi în rândurile de mai jos.

Ingredientul secret pentru gemul de prune

Cu siguranță ai mâncat vreodată clătite cu diferite gemuri, de la căpșuni, caise sau prune, iar toate sunt delicioase.

Fie că este vorba despre tarte sau cornulețe, gemul de prune este ideal pentru un astfel de desert.

Prunele sunt fructele cele mai populare pentru prepararea gemului, pentru că sunt suculente și dulci.

Pe lângă aceste lucruri, el este consistent și poate fi consumat și la micul dejun alături de pâine prăjită sau fursecuri.

Prunele reprezintă o importantă sursă de vitamine, minerale și fibre. Pot fi consumate proaspete sau uscate, sub formă de gem, dulceață și compot, dar pot fi incluse și în deserturi sau chiar mâncăruri.

În piață găsești mai multe tipuri de prune, mai dulci sau mai acrișoare, iar din ele poți prepara gem, compot sau dulceață.

Totuși, puține bucătărese știu că ingredientul care îi dă un gust mai bun gemului este scorțișoara!

Vezi mai jos cum trebuie să procedezi ca să faci cel mai bun gem de prune.

Vezi și: Care este diferenţa dintre gem şi magiun, de fapt. Secretele gospodinelor de la ţară, dezvăluite

Cum să prepari gemul

Toacă prunele în bucăți mai mici și pune-le în cratiță, apoi adaugă peste ele sucul de la o lămâie și 100-150 de grame de zahăr.

Trebuie să pui puțin zahăr pentru a ajuta prunele să formeze sirop în cratiță, apoi pune cratița cu prune și zahăr la rece pentru o oră.

Ține minte să amesteci prunele puse din când în când, pentru a se forma suficient sirop în cratiță.

După ce s-a format suficient sirop, pune totul la foc mediu.

Spuma se îndepărtează cu o sită deasă, apoi adaugă batoanele de scorțișoară, zahărul vanilat și pune cratița cu prune la cuptor la 180 de grade Celsius, tot pentru o oră.

Abia după 45 de minute verifică dacă este gata, depinde și cât de coapte sunt prunele.

Apoi, gustă să vezi dacă are aroma potrivită. Când gemul este gata, scoate cratița din cuptor și pune gemul fierbinte în borcane.

Închide-le cu capacele potrivite și pune-le din nou în cuptorul cald, dar oprit.

Asta este tot pentru prepararea celui mai gustos gem de prune!

Citește și: Cât de mult zahăr se pune în dulceață, de fapt. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit