24 aug. 2023 | 19:48

Mircea Lucescu, mărturisire în premieră despre cel mai greu meci din carieră: “I-am zis că nu am cum să pregătesc partida asta”

Sport
Mircea Lucescu, mărturisire în premieră despre cel mai greu meci din carieră: “I-am zis că nu am cum să pregătesc partida asta”

Mircea Lucescu este unul dintre cei mai titrați antrenori din România. De-a lungul timpului s-a confruntat cu echipe și antrenori de top din lume, dar nu poate uita unul dintre cele mai grele momente din cariera sa. ”Il Luce” a mărturisit în premieră, în exclusivitate pentru Playsport, care a fost  partida care l-a întristat cel mai tare.

”Cum puteam eu să fac asta?”

Mircea Lucescu (78 ani) a antrenat timp de 12 ani pe Șahtior Donețk, fiind cel mai titrat tehnician din istoria acestei formații. El a cucerit 22 de trofee, printre care opt titluri și Cupa UEFA (2009). În această perioadă, el a avut parte și de cel mai greu moment al carierei sale.

Sezonul 2005-2006 din Cupa UEFA a dus la o confruntare directă între Mircea Lucescu şi fiul său, Răzvan Lucescu. Sorţii au stabilit atunci ca Rapid Bucureşti şi Şahtior Doneţk să joace în aceeaşi grupă. Mircea Lucescu a mărturisit, în exclusivitate pentru Playsport, că a fost cel mai greu meci pe care l-a avut de pregătit în întreaga sa carieră. El chiar a avut o întâlnire cu patronul Rinat Ahmetov, în care i-a transmis că nu poate ocupa de aceasă partidă.

Mircea Lucescu, mărturisire în premieră despre cel mai greu meci din carieră: “I-am zis că nu am cum să pregătesc partida asta”

Mircea și Răzvan Lucescu, după meciul Șahtior – Rapid, din 2005.

Meciul ăla a fost cel mai greu pentru mine. I-am spus lui Rinat Ahmetov că nu pot să-l pregătesc. I-am spus foarte clar că nu am cum. Ca antrenor, trebuie să transmiți înainte de meci o stare de furie, o răutate. Cum puteam eu să fac asta?”, a dezvăluit tehnicianul.

Mircea Lucescu a fost învins atunci de fiul său

Răzvan Lucescu l-a învins atunci pe Mircea Lucescu, după ce Marius Măldărăşanu, fostul jucător al giuleștenilor, marca singurul gol al partidei, în minutul 87. Însă, a rămas memorabil momentul de la conferința de presă de după partidă, când ”Il Luce” și-a pupat fiul pe cap.

”Noroc că ne-am calificat amândoi din grupă. Noi am bătut la Rennes și am mers mai departe, şi-a amintit ”Il Luce”, pentru sursa citată.

La doi ani după acea partidă, Răzvan Lucescu mărturisea că vreo lună de zile nu a vorbit deloc cu tatăl său despre acel duel. „A fost un șoc pentru că am realizat că era pentru prima dată când eu mă bucuram pentru o înfângere a lui… Am plâns tare de tot!”.

Alături de Rapid și Șahtior Donețk, din grupă au mai făcut parte echipele Rennes, Stuttgart şi Paok Salonic.

Mircea Lucescu antrenează din anul 2020 pe Dinamo Kiev, echipă care participă în Conference League, și mai are un an de contract cu formația din capitala Ucrainei.

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Insula superbă în care românii au început să investească și să ridice vile de lux! Se află la peste 9.000 de km distanță de țara noastră
EVZ.ro
Rux și Opulență, refuz pentru Survivor România. Culisele afacerii
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cum a ajuns Oana Zăvoranu la vrăjitoare. Cine a convins-o că i se fac farmece
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ordin pentru fumători. Unde le va impune UE românilor să nu mai fumeze: „E ceva de disciplină”
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
CINE va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR în ALEGERI
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro