Pentru mulți, este gustul copilăriei, un răsfăț culinar pe care ni-l ofereau mamele și bunicile noastre. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu pare prea complicată, rezultatul nu este mereu cel dorit. Dacă nu vrei să mai da greș vreodată, trebuie doar să apelezi la un truc simplu. Află, în rândurile de mai jos, ce să adaugi în grișul pentru supa de găluște. Așa ies cremoase și gustoase.
Cine poate refuza o porție de supă de găluște? Este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, un preparat ce amintește multora de anii copilăriei. Cu toate că vorbim despre o rețetă veche, ce nu pare deloc complicată, la prima vedere, adevărul este cu totul altul.
Este nevoie de ceva experiență în bucătărie pentru a obține rezultate ca la carte. Mulți evită să o prepare, știind că găluștele nu ies de fiecare dată așa cum trebuie – sunt fie prea tari, fie sfărâmicioase.
Cheia succesului este un truc deloc complicat.
Te-ar putea interesa și: Cum să obții cele mai pufoase găluște pentru supă. Ingredientul de 1 leu care le dă un gust unic
Se începe prin a bate oul întreg și se presară ușor câte o linguriță de griș. Alege mereu unul de bună calitate, cu o granulație uniformă.
Dacă vrem să obținem găluște cremoase și pufoase, trebuie să adăugăm un praf de sare în compoziție după ce am turnat prima jumătate din cantitaea de griș în oul bătut. Sarea nu se adaugă niciodată de la început.
După ce se obține o pastă omogenă, compoziția se lasă în jur de zece minute să se odihnească. Găluștele se pun apoi la fiert doar când supa este deja fierbinte.
Se lasă să fiarbă în jur de zece minute, apoi se oprește focul și se lasă preparatul încă 10 minute la abur sub capac, timp în care găluștele se vor umfla și se vor ridica la suprafață.
Te-ar putea interesa și: Câte linguri de griş se pun, de fapt, în găluşte. Aşa ies perfecte, detaliul care le poate strica imediat