24 aug. 2023 | 11:51

Le Figaro a descoperit unde a greșit Simona Halep, în scandalul în care este acuzată de dopaj. „A încercat să influențeze autoritățile”

News
Le Figaro a descoperit unde a greșit Simona Halep, în scandalul în care este acuzată de dopaj. „A încercat să influențeze autoritățile”

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, iar după două luni de la audirea de la tribunalul Sport Resolutions nu are încă un verdict. Jurnaliștii de la Le Figaro au analizat situația și susțin că oficialii din tenis au întârziat decizia pentru că s-au simțit presați de gesturile și declarații sportivei din România. Asta deși Ilie Năstase le-a reproșat avocaților apărării că au amânat prea mult să-și apere clienta.

Le Figaro a explicat unde a greșit Simona Halep

Simona Halep continuă să trăiască în stres. Sportiva din România a cerut o procedură de urgență după ce a fost suspendată provizoriu pentru dopaj cu Roxadustat, dar audierea ei de la tribunalul Sport Resolutions a fost amânată de trei ori. Judecătorii i-au ascultat versiunea și i-au pus întrebări, la finalul lunii iunie, dar după două luni nu au dat încă verdictul.

Jurnaliștii de Le Figaro au analizat acest caz delicat și au ajuns la concluzia că oficialii din tenis au amânat intenționat acest verdict considerând că Simona Halep încearcă să-i influențeze și să pună presiune, în speranța unui verdict favorabil. Cum a încercat acest lucru? Prin interviul din luna aprilie în care s-a plâns că nu este judecată, dar și prin imaginile de pe rețelele sociale în care a arătat că se pregătește ca și cum ar fi gata să intre pe teren.

„Și-a pregătit revenirea în competiții în ultimele săptămâni, probabil și în încercarea de a influența autoritățile. În final, nimic nu s-a schimbat. Simona Halep rămâne suspendată până la o decizie definitivă”, au scris jurnaliștii Le Figaro.

„Niciun miracol pentru Simona Halep”

Simona Halep a fost pe lista preliminară de la US Open 2023, dar a fost înlocuită în ziua în care a avut loc tragerea la sorți: data limită în care trebuia să arate că nu se mai află în stare de suspendare. A ratat astfel și ultimul turneu de Grand Slam al anului. Ultimul ei meci oficial a avut loc în luna august a anului trecut, la US Open 2022.

„Niciun miracol pentru Simona Halep. Suspendată pentru un test doping pozitiv, fostul număr 1 mondial încă nu și-a văzut sancțiunea ridicată și nu va participa la US Open 2023. La sfârșitul lui iulie, Simona Halep și-a văzut numele trecut pe lista jucătoarelor de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Dar speranța sa a fost de scurtă durată. Luni, fostul lider mondial a fost scos automat de pe listă. Din octombrie 2022, Halep este suspendată din toate competițiile, după un test pozitiv la Roxadustat, făcut la ultima ediție a US Open. Pentru ca situația să fie și mai rea, au fost raportate nereguli și în pașaportul biologic al sportivei”, au mai scris ziariștii francezi.

Simona Halep se afla pe locul 9 WTA când a fost suspendată, iar această săptămâna a început-o pe 1.140. După US Open 2023 va fi exclusă din clasamentul profesionist. Sportiva a spus că nu s-a dopat și susține că suplimentele nutritive pe care le-a folosit, dintr-un anumit lot, au fost contaminate accidental, în timpul procesului de producție, cu Roxadustat. Agenția Internațională de Integritate în Tenis a lansat în luna mai o nouă acuzație și a vorbit despre „iregularități” în pașaportul ei biologic.

Ilie Năstase este convins că acest caz este amânat atât de mult pentru că oficialii din tenis sunt foarte bucuroși că li se acordă atenție și în acest fel își fac publicitate.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Oana Ioniță riscă să își piardă fiul definitiv. A ajuns la capătul puterilor
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro