România este din nou în doliu, după ce unul dintre cei mai cunoscuți academicieni s-a stins din viață. Țara noastră a mai pierdut o mare legendă, după ce mai multe personalități au plecat din această lume, A murit academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, la venerabila vârstă de 100 de ani.
Este doliu în toată țara, după ce unul dintre cei mai cunoscuți academicieni s-a stins din viață. Intelectualul Constantin Bălăceanu Stolnici nu mai este dintre noi, la puțin timp după ce a împlinit vârsta de 100 de ani.
Anunţul trist a fost făcut de Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog. Acesta a ținut să îi informeze pe toți de tragicul eveniment printr-un mesaj pe rețelele de socializare. O mulțime de oameni îl plâng acum pe celebrul intelectual.
„RIP domnule academician Constantin Bălăceanu-Stolnici
Astăzi am pierdut un mentor, un prieten…doare ….”, a scris Gigel Lazăr pe Facebook.
A fost foarte iubit și apreciat pentru tot ce a făcut de-a lungul carierei sale. Reacțiile nu au ezitat să apară, multe dintre ele transmițând păreri de rău si amintind despre realizările sale.
„Plin de înțelepciune, optimist incurabil, generos și spirit ales, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici ne împărtășea tuturor încredere, sprijin moral și bucuria de a trăi.
Prin dispariția sa UEB, cei apropiați, precum și toți cei care l-au cunoscut suferă o grea și ireparabilă pierdere. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmite UEB.
Ultimii ani au fost dificili pentru celebrul academician. Vârsta înaintată și-a spus cuvântul și, de ceva timp, nu se mai putea deplasa. A ajuns în scaun cu rotile, dar încă iubea viața și încerca să țină pasul cu tot ce era nou.
Cu câteva luni înainte de a pleca dintre noi, a oferit un ultim interviu pentru ProTV. Acesta a dezvăluit secretul unei vieți longevive, precizând că cel mai mult contează genele, faptul că și bunicii și străbunicii lui au trăit peste 90 de ani.
De altfel, a dezvăluit că a avut mereu un stil de viață sănătos. A încercat să nu facă abuzuri alimentare, să trateze cu seriozitate orice problemă de sănătate și să nu ignore semnele date de organism.
„Vedeți dvs., eu știu secretul pentru că sunt geriatru și am și creat în România specialitatea de geriatrie. Ce vedeți, spitalele sunt datorită mie.
Singurul secret este să ai părinții și bunici longevivi, fiindcă longevitatea este o chestiune genetică ereditară.
Peste care, bineînțeles, se așterne modul în care te comporți: să nu faci abuzuri alimentare, să nu-ți bați joc de sănătatea ta, să te ferești de boli grave, să te tratezi de ele și să ai noroc”, spunea regretatul academician.