Odată cu succesul mondial al filmului ”Barbie”, cu încasări de peste un miliard de dolari, a apărut și obsesia femeilor pentru dieta cu care actrița Margot Robbie ar fi slăbit, înainte de a-și intra în rol. Deși promovată la greu, dieta poate reprezenta un real pericol pentru organism.
”Poate duce la afecțiuni fizice și psihice”, susține nutriționistul Codruța Pantelimon, în exclusivitate pentru Playtech Știri.
Dar, de unde a pornit această isterie, cu ”dieta Barbie”, și ce alimente sunt incluse?
Conform „Eat This‟, în dieta superbei actrițe Margot Robbie, interpreta rolului principal din filmul ”Barbie”, ar fi fost incluse varză murată, chefir sau kimchi (varză chinezească), cu conținut mare de probiotice, care ajută la îmbunătățirea digestiei și reduc simptomele de indigestie, balonare și constipație.
Actrița ar mai avea în dietă fructe de pădure, bogate în potasiu, magneziu, vitaminele C și K, precum și fibre, dar și ceaiul de armurariu, vestit pentru antioxidanții săi, care ajută la funcțiile ficatului.
Conform Hello Magazine, Margot s-ar fi bazat, în dieta ei, și pe proteine, având în meniu carne de pui cu lămâie și orez brun sau macrou, combinate cu roșii și castraveți, legume cu un conținut ridicat de apă, care mențin organismul hidratat.
Nutriționistul Codruța Pantelimon trage un semnal de alarmă, prin intermediul Playtech Știri. Ea susține că această dietă, ca multe altele, de altfel, reprezintă un adevărat pericol pentru organism:
”Așa cum militam și înainte, în calitate de consilier în nutriție, nu încurajez niciun fel de dietă, cu atât mai abitir dieta Barbie (poate duce la diverse afecțiuni fizice și psihice).
Încurajez stilul de viață sănătos, prin învățarea și implementarea Regulamentului de Ordine Interioara. Un mare NU dietei Barbie și oricărei diete! Suntem ființe umane, cu același proiect interior, însă cu manifestări diferite.
Deci, niciodată! Dietele „vedetă” sunt doar manifestări media și promovări haotice, care dau în nimic altceva decât în bulimie”.
Nutriționistul Codruța Pantelimon ne sfătuiește să nu apelăm la diete, din disperare, ci doar să respectăm câteva reguli de aur.
”Sănătos este să respecți chemarea organismului tău. Când e obosit, se ia o mică pauză. Să nu mănânci, până te simți full, să te hidratezi, dar fără să gâlgâi apa, seara să servești masă ușoară, să te culci la ora 22.00 și să te trezești, dimineața, odată cu găinile, adică între 5.00 și 6.00”, a mai declarat specialistul în nutriție, exclusiv pentru Playtech Știri.