Cașcavalul este nelipsit de pe mesele românilor. Însă, înainte de a-l pune în coș este indicat să citim cu atenția eticheta. Consumând unele produse lactate, riscăm să ne punem sănătatea în pericol. Ce ingredient conține cașcavalul?
Foarte multe dintre sortimentele de cașcaval și brânzeturi care se găsesc la raft, conțin o serie de ingrediente care nu ar trebui să se afle în acest produs.
Din acest motiv, este indicat să citim cu atenție eticheta. Potrivit unui reprezentat al Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), la raft putem regăsi produse lactate care au o calitate îndoielnică.
Printre acestea regăsim un tip de cașcaval care are în compoziția sa coloranți artificiali, dar care are un preț foarte atractiv. Din acest motiv, acesta este cumpărat de români.
”Este inutil să vă spun, că magazinele de discount sunt insensibile și nici măcar nu te bagă în seamă atunci când vrei să le atragi atenția asupra faptului că primesc în magazin și asează la raft produse lactate cu denumiri dubioase.”
Te-ar putea interesa și: De unde provine iaurtul Pilos de la Lidl. Mai toţi românii îl cumpără, însă puţini au habar de unde este adus
Experții atrag atenția asupra unui tip de cașcaval, care se comercializează în România.
”Este cazul, spre exemplu, al celebrului cașcaval Gouda, întâlnit la raft cu această denumire și care ar trebui să fie acea brânză olandeză foarte consumată în țara de origine și care se obține doar din lapte de vacă pasteurizat.
În România, la unele magazine, un produs etichetat ca fiind cașcaval Gouda are o rețetă proprie, care include coloranți artificiali – caroteni, care nu au nimic în comun cu rețeta originală”, spune Dorin Cojocaru, președintele APRIL, conform agrointel.ro.
Te-ar putea interesa și: Din ce este făcută brânza Pilos de la Lidl. Puţini români ştiu ce consumă, de fapt
La polul opus, există și un sortiment natural de cașcaval, pe care fiecare român îl poate prepara la el acasă. Pentru această rețetă, vei avea nevoie de lapte, brânză de vacă sau de oaie, puțină margarină sau unt, cheag sau bicarbonat. Pentru un gust autentic, trebuie să aveți și bacteriile necesare.
Primul pas constă în punerea ingredientelor într-o oală. Acestea se amestecă până când devin omogene și încep să se topească. Veți observa că la un moment dat se obține o compoziție tip cocă. Aceasta se pune la scurs într-un tifon. La rândul lui, acesta se modelează într-un vas pătrat sau rotund. Acesta se lasă la răcit peste noapte.
Te-ar putea interesa și: Unde este făcut caşcavalul Pilos de la Lidl. De aici vine, de fapt. Puţini clienţi au habar