03 aug. 2023 | 08:49

Alertă ANM. Un nou val fierbinte lovește România. Zonele unde temperaturile devin sufocante

Vremea Meteo
Alertă ANM. Un nou val fierbinte lovește România. Zonele unde temperaturile devin sufocante
Codul galben de astăzi este valabil pe tot parcursul zilei

Nimeni nu mai știe ce să facă, în condițiile în care vremea se schimbă de la o zi la alta, într-un ritm infernal. Dacă ieri aveam parte de cod galben de instabilitate, azi avem o nouă alertă ANM de caniculă. Datele actualizate vorbesc de un noul fierbinte ce va lovi România. Citește și află care sunt zonele unde temperaturile devin sufocante.

În august, un nou val fierbinte lovește Europa

Conform datelor meteo actualizate pentru această lună, Marea Mediterană va fi lovită de noi recorduri de temperatură la sfârșitul acestei luni, după o scurtă pauză de la căldura toridă și incendiile din iulie.

O mare parte din Europa continentală va fi umedă și vântoasă în luna august, cu temperaturi sub cele normale.

Cu toate acestea, în a doua jumătate a lunii, în Spania, în sudul Italiei și în Grecia va reveni o căldură peste medie, ceea ce va aduce potențialul de a atinge maxime istorice, potrivit meteorologilor.

În iulie 2023, au fost doborâte toate recordurile pentru cele mai călduroase zile înregistrate vreodată. În Europa, temperaturile au urcat vertiginos peste 40 de grade.

Vezi și: Clipe de coșmar pentru români aflați în vacanță în Grecia. Unde au fost relocați turiștii din Rodos, pentru a fi feriți de incendiile de vegetație

Incendiile de vegetație au făcut și fac ravagii în Spania, Grecia și Italia, precum și în alte părți ale Europei. Mulți turiști își regândesc planurile pentru vacanța de vară, iar unele zone, cum ar fi Rodos, în Grecia, au fost evacuate din cauza incendiilor.

O nouă alertă ANM. Cod Galben de caniculă

Așa cum spuneam în introducere, pentru ziua de 3 august avem parte de o nouă alertă ANM, care anunță val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

Citește și: ANM împarte țara în două. România, afectată de caniculă şi vijelii. Prognoza meteo

Codul galben de astăzi este valabil pe tot parcursul zilei, iar indicele temperatură-umiditate va trece de 80 de unități.

Care sunt zonele afectate astăzi

Ca și în alte dăți, zonele preponderent afectate de noua alertă ANM sunt vestul și sudul teritoriului, numai că, pentru ziua de 3 august, canicula se va resimți și în sud-estul țării, conform atenționării publicate în această dimineață:

”Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade. Vineri, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara.”, se precziează în noua alertă ANM de azi.

Vezi și: Pârjol în România, anunţ de ultimă oră de la ANM. Zonele în care canicula sufocă din nou românii

Schimbările climatice și modificarea valorilor termice brusc au creat și vor mai genera mari probleme, mai ales celor care au afecțiuni cronice respiratorii. Medicii recomandă, mai ales în această perioadă, ca românii să se hidrateze și să evite orele amiezii, când temperaturile sunt extrem de ridicate.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Sfântul Dumitru pentru a avea noroc în viață
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Răspunsul Turciei în Siria și Irak, după atacul terorist de lângă Ankara
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
A explodat prețul la un banal aliment. E nelipsit de pe masa românilor
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
Se dă ceasul înapoi. România trece la ora de iarnă. Ce obligație au românii
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
ȘANSA RĂMÎNIEI de intrare în SCHENGEN. Declarația lui PREDOIU
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro