01 aug. 2023 | 23:51

Cristi Chivu, despre momentul din cariera sa care l-a marcat pe viață: ”O rană care îmi va rămâne întotdeauna în inimă”

Sport
Cristi Chivu, despre momentul din cariera sa care l-a marcat pe viață: ”O rană care îmi va rămâne întotdeauna în inimă”
Cristi Chivu, despre momentul din cariera sa care l-a marcat pe viata: ”O rana care imi va ramane intotdeauna in inima”

Cristi Chivu a fost unul dintre cei mai buni fundași români, cu o carieră de succes la Ajax Amsterdam, AS Roma și Inter Milano. Într-un documentar special, acesta a vorbit despre cel mai mare regret al carierei sale, trăit la formația din capitala Olandei. Iată ce a povestit Cristi Chivu.

Cristi Chivu, despre cel mai mare regret al carierei

Cristi Chivu (42 de ani) a jucat la Ajax în perioada 1999 – 2003 și a reușit cea mai mare performanță la nivel european cu formația olandeză, chiar în ultimul sezon petrecut la Amsterdam, 2002/2003. Într-un documentar special lansat de Ajax Amsterdam, el a vorbit despre marele regret al carierei sale.

Fistul internațional român a rememorat parcursul european al lui Ajax în ultimul său sezon în care a jucat pe ”Amsterdam Arena”. Atunci, ”Lăncierii” au ajuns până în sferturile Champions League, unde au fost eliminați de AC Milan, cu un gol marcat în prelungiri. Cristi Chivu a mărturisit că acesta este momentul care îl macină și după 20 de ani.

”Să joci și să te califici după meciuri în care ai întâlnit echipe mari, pentru noi a fost o mare performanță. Sunt puține momente din cariera mea la care mă gândesc și zic: «fuck!». Iar ăsta este unul dintre ele. E un moment care îmi va rămâne în inimă, în suflet, în creier, oriunde. E teribil, am fost atât de aproape.

În același timp suntem mândri, dar deziluzia e prea mare, pentru că am fost atât de aproape. Atât de aproape să ajungem în semifinale. Milanul era o echipă grozavă. Fundașii lor erau idolii mei. Maldini, Costacurta, toți acei fundași incredibili jucau acolo„, a mărturist Cristi Chivu în documentar.

”Cum ar fi fost dacă nu alunecam?”

AC Milan a înscris golul care a trimis-o în semifinalele Ligii Campionilor, cu scorul de 3-2 la general, după ce Cristi Chivu a alunecat în încercarea de a respinge o centrare. În acel sezon, ”Diavolii milanezi” au devenit campionii Europei.

Mai erau câteva minute din meci. În ultimul minut, au trimis o minge lungă. Am alunecat și am căzut. Nu am apucat să mă ridic și să încerc să câștig duelul. Cum ar fi fost dacă nu alunecam? Dacă nu cădeam?”, și-a amintit fostul fundaș.

Cristi Chivu a reușit să câștige Champions League șapte ani mai târziu, în 2010, în tricoul lui Inter Milano, sub comanda lui Jose Mourinho.

În vara lui 2003, fundașul român a fost cumpărat de AS Roma de la Ajax, iar după patru ani petrecuți pe ”Olimpico” s-a transferat la Inter Milano, unde a evoluat până în 2014, când s-a retras din activitatea de fotbalist. Acum, Cristi Chivu este antrenor la Inter Primavera.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Regele Charles, dispus să se retragă. Anunțul e pregătit
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
Amendă de 1.000 de lei pentru proprietarii de mașini. Vecinii te pot reclama. Este interzis pe spațiul public
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
CÂȚI ANI de MUNCĂ ÎȚI TREBUIE! PENTRU o PENSIE DECENTĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro