Atunci când prepari chiftele – fie că este vorba de carne de vită, de curcan sau de altă carne – este esențial să obții un echilibru textural corect. Vrei ca acestea să fie suficient de ferme pentru a nu se desface în tigaie, păstrând în același timp o textură fragedă și suculentă. Haide să vedem, așadar, de ce trucuri trebuie să ții cont pentru ca ele să se mențină pufoase și în zilele următoare.
Cui nu îi plac chiftele moi și pufoase? Dar știi ce trebuie să faci pentru ca ele să rămână la fel și în zilele următoare? În rândurile de mai jos îți vom dezvălui câteva dintre trucurile gospodinelor iscusite pentru o rețetă de succes!
Chifteluțele pregătite acasă sunt extrem de gustoase și pot fi servite atât ca aperitiv, cât și ca un fel principal, împreună cu o delicioasă garnitură. Iar când vine vorba de prepararea lor, acestea se fac foarte rapid. Dar problema este că de cele mai multe ori, după ce se răcesc, se întăresc și nu mai sunt la fel de bune.
Nu există o rețetă clasică pentru a face acest preparat, dar sunt câteva secrete care funcționează de fiecare dată. Ei bine, pentru a rămâne calde și moi, nu trebuie să faci mare lucru. Așadar, după ce le-ai terminat de prăjit, cel mai bine este să le păstrezi pe bain-marie, acoperite.
Astfel, nu se va mai întâmpla să mănânci niște chifteluțe îmbibate cu ulei și nici nu vor deveni uscate, indiferent de când le vei mânca.
Și încă un sfat de la gospodine! Nu pune niciodată praf de copt sau bicarbonat în compoziția lor, pentru că vor deveni cauciucate și cu siguranță nu vor mai fi la fel de gustoase.
De asemenea, ține cont și de faptul că tipul de carne pe care îl alegi ar trebui să conțină și puțină grăsime, pentru că altfel chifteluțele vor ieși prea fade. Pulpa de porc este varianta ideală.
Citește și: Rețetă de vară. Cum faci cele mai bune chiftele din dovlecei