31 iul. 2023 | 16:21

Ce să faci cu chiftelele imediat după ce le prăjești. Așa se mențin moi și pufoase zile la rând

Sfaturi Culinare
Ce să faci cu chiftelele imediat după ce le prăjești. Așa se mențin moi și pufoase zile la rând
Ce să faci cu chiftelele imediat după ce le prăjești

Atunci când prepari chiftele – fie că este vorba de carne de vită, de curcan sau de altă carne – este esențial să obții un echilibru textural corect. Vrei ca acestea să fie suficient de ferme pentru a nu se desface în tigaie, păstrând în același timp o textură fragedă și suculentă. Haide să vedem, așadar, de ce trucuri trebuie să ții cont pentru ca ele să se mențină pufoase și în zilele următoare.

Ce să faci cu chiftelele imediat după ce le prăjești

Cui nu îi plac chiftele moi și pufoase? Dar știi ce trebuie să faci pentru ca ele să rămână la fel și în zilele următoare? În rândurile de mai jos îți vom dezvălui câteva dintre trucurile gospodinelor iscusite pentru o rețetă de succes!

Chifteluțele pregătite acasă sunt extrem de gustoase și pot fi servite atât ca aperitiv, cât și ca un fel principal, împreună cu o delicioasă garnitură. Iar când vine vorba de prepararea lor, acestea se fac foarte rapid. Dar problema este că de cele mai multe ori, după ce se răcesc, se întăresc și nu mai sunt la fel de bune.

Citește și: Ingredientul banal care se pune în carnea pentru chiftele. Aşa ies crocante la exterior şi pufoase la interior

Trucul secret de care să ții cont

Nu există o rețetă clasică pentru a face acest preparat, dar sunt câteva secrete care funcționează de fiecare dată. Ei bine, pentru a rămâne calde și moi, nu trebuie să faci mare lucru. Așadar, după ce le-ai terminat de prăjit, cel mai bine este să le păstrezi pe bain-marie, acoperite.

Astfel, nu se va mai întâmpla să mănânci niște chifteluțe îmbibate cu ulei și nici nu vor deveni uscate, indiferent de când le vei mânca.

Și încă un sfat de la gospodine! Nu pune niciodată praf de copt sau bicarbonat în compoziția lor, pentru că vor deveni cauciucate și cu siguranță nu vor mai fi la fel de gustoase.

De asemenea, ține cont și de faptul că tipul de carne pe care îl alegi ar trebui să conțină și puțină grăsime, pentru că altfel chifteluțele vor ieși prea fade. Pulpa de porc este varianta ideală.

Citește și: Rețetă de vară. Cum faci cele mai bune chiftele din dovlecei

Spor în bucătărie și poftă bună!

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Cum arată cavoul-palat unde va fi înmormântat Silviu Prigoană?! A cerut să fie înhumat la secret, exact ca tatăl său?! Regina Întunericului: „Dacă nu-i respectăm dorința, se supără!”
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Silviu Prigoană a fost deja înmormântat. Copiii au ținut cont de dorința lui
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Taxă la bancomate. Anunț pentru toți românii care vor să retragă numerar de la ATM
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
RĂSTRUNARE de SITUAȚIE! PRIGOANĂ a fost ÎNGROPAT PE ASCUNS! ANUNȚUL FAMILIEI
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mesajul lui chef Nicolai Tand după câștigarea marelui premiu în Finala Asia Express, sezonul 7. Ce a transmis concurentul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro