30 iul. 2023 | 15:19

Ai preparat greșit până acum mămăliga. Când trebuie adăugat mălaiul de fapt. Așa nu va mai face niciodată cocoloașe

Diverse
Ai preparat greșit până acum mămăliga. Când trebuie adăugat mălaiul de fapt. Așa nu va mai face niciodată cocoloașe
Cum se prepara corect mamaliga

Mămăliga este aproape zilnic prezentă în casa multora dintre români. Fiecare o prepară în felul său, susținând că este rețeta perfectă, însă nu prea este deloc așa. Azi îți spunem de ce ai preparat greșit până acum mămăliga. Când trebuie adăugat mălaiul de fapt. Așa nu va mai face niciodată cocoloașe.

Cum se prepară corect mămăliga. Când se pune mălaiul pentru ca preparatul să nu aibă cocoloașe

Mămăliga este consumată în loc de pâine, iar mulți dintre români o au în fiecare zi pe masă.

Unor le place la nebunie, alții o consumă în lipsa pâinii și mai este o categorie care o preferă în detrimentul franzelei pentru că ar îngrașa mai puțin.

Sfaturi de care să ții cont atunci când prepari mămăligă

În articolul de astăzi vă vom prezenta mai multe sfaturi care te vor ajuta să obții o mămăligă perfectă, cu un gust bogat și aromat.

-Mămăliga se amestecă pe tot parcursul fierberii mălaiului, pentru că altfel riscați să nu se fiarbă uniform și să se lipească.

-Dacă nu gătiți mamaliga de post, adaugați o lingură de unt la final, după ce închideți focul. Acesta va da o consistență mai cremoasă și mai bună preparatului.

-Mămaliga perfectă se face cu.. răbdare! Lasă mălaiul să fiarba cam 30 de minute înainte de a stinge focul.

Mălaiul de țară fiebe mai greu decât cel din magazine

-În cazul în care folosiți mălai de țara, ține cont de faptul că acesta trebuie fiert cam cu 10-15 minute mai mult decât mălaiul din comerț.

-Scoate-ți mămăliga pe un tocător de lemn, căci acesta nu va împiedica aburii din mămăliga să se ridice, precum se întamplă în cazul unei farfurii de porțelan sau sticlă. În plus, fundul de lemn absoarbe excesul de apă din mămăliga.

-Când doar ați pus apa la fiert cu un praf de sare, presărați și un praf de mălai în apă.

Intuiți când începe să fiarbă apa

-Nu așteptați până când apa a început să clocotească pentru a turna restul de mălai. Încearcați să anticipați când va fierbe apați turnați mălaiul înainte, pentru a nu se face cocoloașe.

-De asemenea, pentru o mămăligă mai fină și mai ușor de făcut totodată, toarnă mălaiul în ploaie, nu dintr-o dată.

-Nu în ultimulrând, în cazul în care doriți ca mămăliga dumneavoastră să iasă mai gustoasă, folosiți cu încredere lapte în loc de apă.

Toate acestea fiind zise nu ne rămâne decât să vă urăm succes la făcut mămăligă și Poftă Bună!!!

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Exclusiv. Valentina Pelinel, „divă” în trafic. Cum a fost surprinsă
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Acuzații șocante lansate de Adriana Bahmuțeanu: „I-a fost tăiat un deget lui Prigoană pentru a putea fi deschis seiful cu arme și bani!“
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”